nieuws

Plus komt met veranderingen op wijnafdeling

Formules 3069

Plus komt met veranderingen op wijnafdeling

UTRECHT – Plus maakt meer ruimte voor wijnen zonder alcohol of met een laag alcoholpercentage op zijn wijnafdeling. Ook komt er meer ruimte voor kleinere wijnflessen en wijntaps. De formule zegt dit te doen om bij te dragen aan bewuster alcoholgebruik en minder verspilling. Plus zegt hiermee in te spelen op het ‘groeiende bewustzijn onder consumenten als het gaat om gezondheid en duurzaamheid’.

Plus hoopt op meer bewustzijn, minder verspilling

Plus stelt met deze verandering gehoor te geven aan ‘een steeds groter wordende groep consumenten’ die bewust haar alcoholconsumptie wil beperken. De formule benadrukt dat non-alcoholische wijnen of wijnen met een lager alcoholpercentage ook minder calorieën bevatten. De varianten zullen bij elkaar liggen en voorzien zijn van een duidelijke aanduiding. De wijntaps waar Plus mee komt om verspilling tegen te gaan worden geleverd als boxen van 1,5 tot 3 liter. De wijn hierin is vacuüm verpakt en daardoor langer houdbaar. Plus stelt dat de wijntaps van dezelfde kwaliteit zijn als de wijn in flessen en dat ook de ‘luxere’ wijnvarianten als wijntaps aangeboden gaan worden. Elke Wolterink, wijninkoper bij Plus, zegt: ‘Met deze producten laten we klanten zien dat ook alcoholvrije wijn en wijn uit een wijntap heel lekker is.’

Plus gaat voor een nieuwe wijnindeling

De formule gaat ook de indeling van zijn wijnafdeling veranderen. In de nieuwe indeling worden wijnen gerangschikt op smaak, in plaats van het land van herkomst en wordt de prijsopbouw beter zichtbaar, zegt de formule. Ook heeft iedere Plus-supermarkt nu één of meerdere wijnadviseurs.

Reageer op dit artikel