nieuws

Jumbo heeft als eerste 1 ster Beter Leven-zuivel

Formules 3562

Jumbo heeft als eerste 1 ster Beter Leven-zuivel

VEGHEL – Jumbo heeft als eerste supermarktketen zuivelproducten met een Beter Leven kenmerk 1-ster in zijn assortiment. De officiële introductie van de producten is volgende week.

De eerste winkels van de formule hebben een deel van het nieuwe assortiment nu al staan. Een woordvoerder van Jumbo meldt aan Boerderij.nl dat vanaf komende maandag alle nieuwe producten in alle filialen van de keten te koop zijn. In enkele van zijn vestigingen biedt de formule al halfvolle melk met het Beter Leven Kenmerk 1 ster (€ 0,95). Welke producten hier nog bij komen, wil het bedrijf nog niet zeggen. In de webshop kunnen klanten ook al volle melk, magere yoghurt en volle yoghurt bestellen met het Beter Leven Kenmerk 1-ster.

Voorwaarden nog niet openbaar

De precieze voorwaarden waar veehouders aan moeten voldoen om melk voor deze producten te mogen leveren zijn nog niet openbaar gemaakt. De Dierenbescherming, Natuur & Milieu en de Vogelbescherming zijn al langere tijd bezig met het ontwikkelen en toetsen van criteria voor een Beter Leven-keurmerk voor zuivel. Op de melkpakken van Jumbo gangbare halfvolle melk staat dat niet alleen de koeien, maar ook het jongvee weidegang krijgt en dat de dieren in een ruimere en comfortabelere stal verblijven. Ook eten ze alleen voer van eigen land en is er aandacht voor weidevogels en een ‘rijk grasland’. Daarnaast gaan de boeren zuiniger met energie om.

Reageer op dit artikel