nieuws

AH Bergeijk verhuist naar Hof-Noord

Formules 1902

AH Bergeijk verhuist naar Hof-Noord
Foto: Distrifood

BERGEIJK – De Albert Heijn in Bergeijk verhuist van de Burgemeester Magneestraat naar Hof-Noord. De nieuwe supermarkt wordt 1600 m² groot.

De plannen voor de nieuwe Albert Heijn werden donderdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad van Bergeijk. Het nieuwe filiaal komt aan een plein op Hof-Noord, in de buurt van een Jumbo. In het dorp van 8000 inwoners staat ook nog een Aldi. Boven de Albert Heijn komen 30 appartementen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

AH had al jarenlang plannen voor Hof-Noord

Het plan voor een AH op Hof-Noord was er al jaren, volgens wethouder Mathijs Kuijken: ‘We sluiten een periode van jaren discussie af.’

Bezwaren tegen verhuizing Albert Heijn

Sommige Bergeijkse politici maakten bezwaar tegen de komst van de nieuwe AH. Zo vraagt VVD-raadslid Twan Jansen zich af hoe ‘toekomstbestendig’ de plannen voor de supermarkt zijn. ‘Misschien doen we over een paar jaar wel inkopen met drones.’ LPB-raadslid Jack van Beek vindt de komst van de AH op Hof-Noord problematisch voor de parkeersituatie. Hij noemt deze een ‘Babylonisch rekenplaatje’ en onvoldoende uitgewerkt. Ook vindt Van Beek het problematisch dat AH een supermarkt in Lommel gaat openen. Hij verwacht dat hierdoor minder Belgen hun boodschappen gaan doen in Bergeijk.

Reageer op dit artikel