nieuws

Becht weg bij moederbedrijf Douwe Egberts

Fabrikanten 733

Becht weg bij moederbedrijf Douwe Egberts
Bart Becht bij de beursgang van Benckiser. Foto: ANP

BERLIJN – De Nederlandse topman Bart Becht stapt uit het bestuur van JAB Holding Company, moederbedrijf van Douwe Egberts. Hij gaat met pensioen.

Zijn werk wordt overgenomen door Peter Harf en ceo Olivier Goudet. Tegelijkertijd nemen drie nieuwe personen plaats in het management, onder wie de Braziliaan Ricardo Rittes die moet zorgen voor expansie in de Braziliaanse markt.

Reckitt Benckiser

JAB is eigendom van verschillende leden van de Duitse familie Reimann. Zij verdienden hun geld met het Duitse bedrijf Benckiser. Becht werd in 1995 topman van dit bedrijf. Hij bracht het bedrijf naar de beurs en fuseerde het met de Britse branchegenoot Reckitt & Coleman tot Reckitt Benckiser. Aan het fusiebedrijf, bekend van merken als Durex, Vanish, Calgon en Clearasil, gaf hij tot 2011 leiding.

Belangen in koffie en persoonlijke verzorging

Vervolgens ging Becht voor JAB werken, dat een minderheidsbelang heeft in Reckitt Benckiser. Het bedrijf heeft onder meer ook belangen in persoonlijke verzorgingsbedrijf Coty, koffiebedrijven Jacobs Douwe Egberts en Keurig Dr. Pepper en luxemerk Bally.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels