Waarde Amazon breekt door $1000 miljard

Waarde Amazon breekt door $1000 miljard
Foto: Shutterstock

NEW YORK  - Amazon is op de beurs in New York door de grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde gebroken. Het aandeel werd 2 procent duurder en werd meer dan 2050 dollar per stuk waard.

Na Apple is de webwinkel en techbedrijf de tweede onderneming die meer dan een biljoen dollar waard is. De iPhonemaker was vorige maand de eerste Amerikaanse beursgenoteerde onderneming die deze mijlpaal bereikte. Amazon is aan een opmerkelijke opmars op de beurs bezig. In de afgelopen twaalf maanden werd het bedrijf meer dan het dubbele waard op de aandelenmarkt. Het bedrijf stelde marktaandeel jarenlang boven winst. De laatste jaren is de winst van de webwinkel, die ook clouddiensten en zijn persoonlijke assistent Alexa heeft, flink gestegen. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de winst voor het eerst boven de 2 miljard dollar.

Overname Whole Foods Market

De laatste tijd richt Amazon zich ook steeds meer op de supermarktbranche. Vorig jaar nam het bedrijf in thuisland de Verenigde Staten supermarktketen Whole Foods Market over. In Seattle, waar Amazon zijn hoofdkwartier heeft, test de onderneming ook een kassaloze supermarkt. Met sensoren en camera's registreert die winkel wat mensen meenemen en rekent dat automatisch af via hun rekening bij Amazon. Amazon werd in 1994 opgericht als online-boekwinkel door Jeff Bezos. Hij is sinds juli vorig jaar de rijkste man op aarde. Zijn belang van 16 procent in Amazon is nu 160 miljard dollar waard.

Lees ook: Amazon opent tweede kassaloze Go-vestiging

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.