nieuws

Amazon opent tweede kassaloze Go-vestiging

Buitenland 823

SEATTLE – Amazon heeft gisteren zijn tweede vestiging van de kassaloze Amazon Go-formule geopend.

Amazon opent tweede kassaloze Go-vestiging
Amazon Go. Still uit video Amazon Go

De tweede vestiging van Amazon Go is net als de eerste in Seattle gevestigd. De nieuweling is met 135 vierkante meter iets kleiner dan de eerste locatie, die 167 vierkante meter telt, meldt Consultika.com.

Automatisch detecteren

Net als de eerste vestiging heeft de nieuweling geen kassa’s. Klanten gaan door een poortje dat alleen opent door zich te identificeren met een smartphone en Amazon-account. De producten die de klanten uit het schap halen, of weer terugzetten, worden door middel van videocamera’s gedetecteerd en eventueel door weegschalen in de schappen automatisch gewogen. Als de klant de winkel weer verlaat, worden de boodschappen in rekening gebracht op zijn Amazon-account en de daaraan gekoppelde creditcard.

Afrekenen gebeurt automatisch bij het verlaten van een Amazon Go-vestiging.

Vooral on the go-assortiment

De nieuwe vestiging heeft geen keuken zoals de iets grotere eerste Amazon Go vestiging wel heeft. Het merendeel van de producten worden elders op een Amazonlocatie samengesteld. Het assortiment bestaat onder meer uit lunch-opties zoals sandwiches, salades en wraps, snacks zoals chips en candybars en uiteraard de Amazon Meal Kits, met daarin alle ingrediënten voor een maaltijd. De winkel mikt vooral op kantoorpersoneel en is daarom uitsluitend op werkdagen geopend van 7.00 tot 19.00 uur.

Amazon wil meer locaties

Eerder werd gemeld dat Amazon van plan was dit jaar zes vestigingen van het Go-concept te willen openen. Dat bleek onder meer uit personeelsadvertenties in steden zoals Chicago en San Francisco die mei dit jaar werden geplaatst. Amazon bevestigde de mogelijke uitbreiding van het concept, maar zweeg over eventuele tijdstippen, data en locaties.

Zie hier de video waarin Amazon het concept uitlegt:

Reageer op dit artikel