nieuws

Delhaize en Lidl eerder dicht voor Rode Duivels

Buitenland 927

BRUSSEL – Belgische vestigingen van Delhaize en Lidl sluiten dinsdag eerder de deuren vanwege de halve finale WK voetbal. In plaats van 8 uur, sluiten de winkels om 7 uur ’s avonds. Delhaize, onderdeel van Ahold, geeft personeel zo de kans de wedstrijd te kijken. De supermarkten doen dit na een oproep op Facebook vanuit vakbond BBTK.

Delhaize en Lidl eerder dicht voor Rode Duivels
Foto: ANP

Delhaize-werknemers krijgen dat laatste uurtje doorbetaald. Het besluit van Delhaize geldt voor de eigen 128 filialen. Concurrenten Colruyt en Carrefour passen de sluitingstijden niet aan. Zij willen de klanten die geen fan zijn van de Rode Duivels de kans geven gewoon boodschappen te doen, zegt een Carrefour-woordvoerder tegen persbureau Belga.

Lidl merkt op dat klanten het laatste uur voor een belangrijke wedstrijd geen grote aankopen meer doen. De supermarkt vindt het daarom geen probleem om het personeel de tijd te gunnen om op tijd achter de buis te zitten.

Buitengewoon

België neemt het dinsdagavond tijdens het WK voetbal op tegen Frankrijk. Federaal secretaris Jan De Weghe van Belgisch vakbond BBTK noemt het bereiken van de halve finale op Facebook ‘buitengewoon’ en vindt dat alle werkgevers de openingstijden moeten aanpassen in het belang van het personeel. Tot verliezen zal het volgens De Weghe niet leiden, aangezien vrijwel alle Belgen aan de televisie zijn gekluisterd.

Delhaize verwacht geen verschil

Ook Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver verwacht dat de meeste klanten naar de wedstrijd zullen kijken en dat een uurtje geen groot verschil zal maken. Tegen Het Laatste Nieuws zegt hij dat zijn medewerkers dit ‘unieke moment’ mee moeten kunnen maken. ‘Ze staan dag en nacht klaar voor Delhaize. Het is maar een uurtje verschil en het is de eerste keer dat we een dergelijk initiatief nemen.’ Of de zelfstandige Delhaize-filialen, zoals Shop&Go-winkels en AD Delhaize, volgen, is nog niet bekend. Voor logistieke medewerkers wordt de halve finale aangezet op de grote schermen in de rustzalen.

Zie ook: Jumbo Stramproy heult met Rode Duivels

Reageer op dit artikel