nieuws

Getuige mept vuurwapen uit hand overvaller

Branche & Bedrijf 839

Getuige mept vuurwapen uit hand overvaller
Foto: Shutterstock

VLAARDINGEN – Een poging van twee mannen om een Poolse supermarkt in Vlaardingen te overvallen is zaterdavond compleet mislukt. Een getuige sloeg het vuurwapen uit de hand van een van de overvallers, waarna deze overmeesterd kon worden. Ook in Den Haag werd een overvaller na een worsteling met de eigenaar van een supermarkt opgepakt.

Zaterdagavond rond 21.00 uur drongen volgens AD twee mannen de Poolse winkel aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen wilden ze geld van het aanwezige personeel eisen. Zo ver kwam het echter niet. Een getuige slaagde erin het vuurwapen uit de hand van een van de overvallers te slaan, waarna die kon worden overmeesterd. De andere overvaller ging er toen snel vandoor. Er raakte niemand gewond bij de overval.

Opgepakte overvaller 17 jaar oud

De overmeesterde overvaller bleek een 17-jarige jongen te zijn, de andere crimineel is nog voortvluchtig. Het is de tweede poging tot een overval op een Poolse winkel in Vlaardingen. Vorige maand werd ook al een poging gedaan, maar ook die mislukte. Ook in de Van Zeggelenstraat in Den Haag wist de eigenaar van een supermarkt een overvaller te overmeesteren. In dit geval een 22-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. De verdachte liep volgens de politie rond 18.30 uur de supermarkt binnen met een vuurwapen in de hand en een bivakmuts op. De eigenaar van de winkel raakte, deels buiten op straat, in gevecht met de overvaller. Dat duurde lang genoeg voor de politie om te arriveren en de crimineel op te pakken.

Dit jaar minder overvallen

Distrifood schrijft in zijn papieren editie deze week dat uit cijfers van de Nationale Politie blijkt dat het aantal overvallen op supermarkten in het derde kwartaal juist fors is afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Ook het totaalaantal was lager 50 in 2018 tegenover 59 vorig jaar.

Golf aan ovevallen in Nijmegen

Aanleiding voor het publiceren van deze cijfers is de golf aan supermarktovervallen in Nijmegen en omgeving. Daar werden vijf supermarkten het slachtoffer in anderhalve maand tijd. Vorige week zaterdag was het filiaal van Jan Linders in Lent nog het slachtoffer van overvallers.

Lees ook: Nijmeegse supers beveiligd na overvalreeks

Reageer op dit artikel