nieuws

Nijmeegse supers beveiligd na overvalreeks

Branche & Bedrijf 850

Nijmeegse supers beveiligd na overvalreeks
Foto: Hans Prinsen

NIJMEGEN – Supermarkten in Nijmegen zetten beveiligers in na een reeks van  gewelddadige overvallen.

Na een gewelddadige overval op een filiaal van Jan Linders afgelopen zaterdag zetten supermarkten in Groesbeek, Lent en Nijmegen beveiligers in. Dat meldt De Gelderlander. De overval op het filiaal van Jan Linders in Lent was de vijfde in een reeks van overvallen in een periode van zo’n anderhalve maand.

Veilig gevoel

De beveiligers zijn bedoeld om de klanten en de medewerkers een veilig gevoel te geven. ‘Veilig winkelen staat bij ons voorop’, laat het Lidl-filiaal aan de Herwendaalseweg in Groesbeek aan de krant weten. Coop filialen aan de Bats en de Pannenstraat hebben ook maatregelen getroffen. Zo gebeurt het afsluiten ’s avonds voortaan met vier personen en staat er dan een medewerker bij de alarmknop tot het veilig is.

Mogelijk zelfde daders

De vijf overvallen op supermarkten in de regio zijn mogelijk het werk van dezelfde daders. De politie zegt de samenhang te onderzoeken. De werkwijze van de daders vertoont overeenkomsten. Het lijkt om jonge daders te gaan die met witte maskers op de winkel binnendringen. Daar bedreigen ze medewerkers met bijlen en messen.

Rond openings- en sluitingstijd

De overvallen hadden vier keer rond sluitingstijd plaats. De laatste overval in Lent, was juist vroeg in de ochtend, rond 6 uur, vlak voor opening. Daarbij zaten zeven medewerkers een half uur opgesloten in een koelcel tot ze werden bevrijd door de filiaalmanager. Bij deze overval werd een geldbedrag van ongeveer €30.000 buitgemaakt. Ook werden sigaretten gestolen.

Zie ook: Meer nieuws over criminaliteit

Reageer op dit artikel