nieuws

Aldi komt met adventskalender vol wijn

Assortiment 14814

Aldi komt met adventskalender vol wijn
Foto: Aldi

CULEMBORG – Aldi begint in Nederland met de verkoop van een adventskalender vol miniflesjes wijn die kunnen worden gedronken in de aanloop naar Kerstmis.

In totaal zitten er 24 flesjes met 200 milliliter wijn in de adventkalender, waardoor je volgens Aldi ‘gezellig kunt aftellen tot Kerst.’ ‘Dit kun je samen doen met je vriend of een vriendin. Laat je elke dag verrassen door een fles, zodat jullie allebei een glaasje kunnen drinken. In de kalender zit voor ieder wat wils: rode wijn, witte wijn, port en wijn met een bubbeltje’, zo schrijft Aldi.

Verkoop adventskalender begint 29 oktober

Het idee voor de adventskalender is niet nieuw voor Aldi. De prijsvechter verkocht deze vorig jaar al bij de winkels van het zusterbedrijf in Groot-Brittannië. De box met flesjes gaat €49,99 kosten. De verkoop begint op maandag 29 oktober. De advent loopt dit jaar van zondag 2 december tot en met maandag 24 december.

Ook kalenders met bier en whisky te koop

Er zijn overigens meer adventkalenders met drank te koop. Zo verkoopt Heineken-dochter Beerwulf een adventskalender met 24 speciaalbieren en verkoopt Blindspirittasting een adventskalender met 24 verschillende soorten whisky.

Achtergrond: waarom de wijnverkopen dalen

Albert Heijn en Jumbo kwamen de afgelopen weken in het nieuws met opvallende aanpassingen van het wijnschap. AH verkoopt wijn in buisjes en wijntaps en Jumbo introduceert dit najaar 200 nieuwe wijnen en de Wijnvinder. Het is nodig. Cijfers van IRI tonen aan, dat de drank onder druk staat. Er is dit jaar (MAT 36) door de gezamenlijke supermarkten 6 miljoen liter wijn minder verkocht dan vorig jaar.

Lees het hele artikel >>>

Reageer op dit artikel