Bijenkorf sluit alliantie met boekhandelaar AKO

Bijenkorf sluit alliantie met boekhandelaar AKO
Foto: ANP

AMSTERDAM - De Bijenkorf besteedt zijn boekenafdeling uit aan boekwinkelketen AKO. Met ingang van september neemt dat onderdeel van mediabedrijf Audax de bedrijfsvoering op de boekenafdelingen in de warenhuizen over.

De deal gaat niet ten koste van banen, zo wordt gemeld. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zullen de boekenafdelingen bij de Bijenkorf grondig worden verbouwd, maar ze behouden volgens de partijen wel hun 'kenmerkende Bijenkorf-signatuur'. In vergelijking met de andere winkels van AKO zal er binnen de warenhuizen meer nadruk komen op kookboeken, kinderboeken en koffietafelboeken.

AKO ook verantwoordelijk voor deel webshop

AKO wordt tevens verantwoordelijk voor het deel van de Bijenkorf-webshop dat boeken en tijdschriften in Nederland en België aanbiedt. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Het gebeurt vaker dat grote warenhuizen in zee gaan met boekhandels. De Amsterdamse boekhandel Scheltema kreeg vorig jaar bijvoorbeeld een plek in alle vestigingen van Hudson's Bay in Nederland.

Lees ook: Picnic haalt bibliotheekboeken thuis op

Lees meer over

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.