nieuws

Picnic haalt bibliotheekboeken thuis op

Formules 1878

Picnic haalt bibliotheekboeken thuis op

HOUTEN – Picnic haalt biebboeken thuis op in Houten. Mogelijk wordt de service later dit jaar in meer steden aangeboden.

De elektrische bezorgwagentjes van Picnic halen vanaf vandaag de uitgeleende boeken van bibliotheek Houten gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek.

Picnic wil lezen leuker maken

Bibliotheek Houten ziet de samenwerking als kans om zijn leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. Picnic hoopt op deze manier lezen voor zijn klanten leuker en makkelijker te maken.

Mogelijke uitrol later dit jaar

Marjolein van den Blink van Picnic: ‘Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger te kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Bovendien scheelt het kilometers die onze klanten vaak met de auto maken om de boeken terug te brengen. De samenwerking in Houten is een pilot om de combinatie tussen boodschappen bezorgen en het ophalen van boeken te testen. Voor ons een mooie kans om te zien of we later in het jaar deze service in meerdere steden aan gaan bieden met bibliotheken.’

Barrières wegnemen

‘Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en ze op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden’, aldus Gert Staal, directeur van bibliotheek Lek & IJssel, waar de bibliotheek Houten onder valt. ‘We gebruiken de komende periode om te onderzoeken hoe we het ophalen en later bezorgen van boeken kunnen gaan combineren. Een unieke service voor de boekliefhebbers in Houten.’

 

Reageer op dit artikel