Zo gaan supermarkten voedselverspilling tegen

Zo gaan supermarkten voedselverspilling tegen

Een nieuw jaar vraagt niet alleen om goede voornemens, maar ook om groene voornemens. Daarmee doe je ook iets goeds voor de planeet. Wat doe jij dit jaar om te verduurzamen? Too Good To Go daagt je uit om één groen voornemen te bedenken.

Kom bijvoorbeeld in actie tegen voedselverspilling. Het verminderen van voedselverspilling is namelijk één van de meest effectieve manieren om klimaatverandering terug te dringen. Maar minder verspillen kan tegelijkertijd ook voor jou voordeel opleveren, bijvoorbeeld in de vorm van extra inkomsten vanuit producten die je anders weg zou hebben gegooid.

Voedselverspilling verminderen. Het klinkt als een grote opgave, maar je kunt vandaag al de eerste concrete stappen zetten. Stel jezelf een doel, zoals:

  • Ik ga deze week inzichtelijk maken hoeveel verspilling ik per dag heb
  • Ik ga deze maand onderzoeken op welke manieren ik overgebleven producten een tweede kans kan geven
  • Ik ga in het eerste kwartaal van dit jaar met één collega-ondernemer in gesprek over het terugdringen van verspilling

Red eten met Too Good To Go

En ken je Too Good To Go al? Met deze app ga je op een hele gemakkelijke manier voedselverspilling tegen. Overgebleven producten die nog veel te lekker zijn om weg te gooien, maar niet meer geschikt zijn om de dag erna te verkopen, verdeel je in tasjes. Je biedt deze tasjes tegen een verlaagde prijs aan in de app en Too Good To Go-gebruikers (al ruim 2,5 miljoen Nederlanders) komen op een vaste tijd bij je langs om het op te halen. Je vermindert je dagelijkse verspilling, genereert extra inkomsten en ontmoet nieuwe klanten.

Wat is jouw groene voornemen?

Houd je eten over en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om dit te redden van de prullenbak? Neem dan via de button onderaan contact op met Too Good To Go om gelijk actie te ondernemen op jouw groene voornemen. De mensen van Too Good To Go kijken graag met je mee op welke manieren jij jouw verspilling kan verminderen dit jaar. Ik wil me laten informeren over het tegengaan van voedselverspilling.

Dit artikel is gesponsord door Too Good To Go.