Milner gaat 2021 in met duurzame oplossingen voor mens, dier en natuur

Milner gaat 2021 in met duurzame oplossingen voor mens, dier en natuur
De Plakken, Stukken en Rasp worden gemaakt met vegetarisch stremsel in plaats van dierlijk stremsel.

Tegenwoordig zijn meer en meer shoppers zich bewust van hun impact op het milieu. Daarom zal Milner ook in 2021 weer mooie stappen maken op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Als onderdeel van het doel om in 2025 uitsluitend 100% recyclebare verpakkingen te produceren, wordt een deel van de plastic verpakkingen vervangen door papier, Ook aan de flexi- en vegetariërs wordt gedacht.

We willen met z’n allen minder plastic gebruiken en we zien ook dat retailers/supermarkten steeds serieuzere stappen nemen in de reductie van plastic. Milner neemt hierin het voortouw door de plastic velletjes tussen de Plakken kaas te vervangen door papieren vellen. De vellen zijn nodig omdat 30+ kaas nu eenmaal sneller aan elkaar plakt. De papieren vellen voorkomen dat shoppers de kaas bij gebruik kapot trekken.

De 30+ kaas van Milner is gemaakt van halfvolle melk en daardoor van nature minder vet. Naast de Plakken is er een breed assortiment aan Stukken, Rasp en Smeerkaas. Erg lekker, maar altijd 40% minder vet dan volvette 48+ kaas.

100% recyclebare verpakkingen

Dankzij de vervanging van plastic door papieren vellen, wordt per verpakking 25% minder plastic gebruikt. Dat komt neer op een plasticreductie van zo’n 60.000 kg per jaar. Dat is wat zo’n 2.000 mensen* jaarlijks aan plastic gebruiken! Het is een mooie stap in de richting van Milners doel om in 2025 uitsluitend 100% recyclebare verpakkingen te produceren.

Vegetarisch stremsel

Uit onderzoeken blijkt dat tegenwoordig al 35% van de Nederlandse huishoudens er een flexitarische levensstijl op na houdt. Zo’n 4% is zelfs al volledig vegetarisch. Omdat alle Nederlanders van Milner kaas moeten kunnen genieten, worden alle Milner Plakken, Stukken en Rasp gemaakt met vegetarisch – in plaats van dierlijk – stremsel.

Dit vegetarische stremsel wordt gemaakt van microbieel stremsel, een natuurlijk enzym. Dit zorgt ervoor dat een deel van de (eerst vloeibare) melk verandert in een dikke en romige massa: kaas. Inmiddels zijn de Milner Plakken, Stukken en Rasp goedgekeurd door de Vegetariërs Bond. Om deze reden mag Milner met trots gebruik maken van het v-label.

Naast deze mooie stappen, blijft Milner zich ook dit jaar verder ontwikkelen op gebied van duurzaamheid en productoptimalisaties.

*Bron: Plastic Soup Foundation

Dit artikel is gesponsord door Milner