Praktische lichtoplossing voor de 1,5-meter-economie

Praktische lichtoplossing voor de 1,5-meter-economie

Gezien de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 (coronavirus) is het zeker dat de 1,5-meter-economie nog voor een geruime tijd in stand gehouden gaat worden. Afstand houden in de supermarkt blijft voorlopig het advies. "Verlichting kan daarbij een heel praktische oplossing zijn", zegt Tom Trommelen. Hij legt hier uit hoe.

"Verlichting is een eenvoudige en vooral ook hygiënische oplossing om afstand te houden in de supermarkt, is onze ervaring", zegt Trommelen, marketing manager van Lixero. "Een led-spot kan uiteenlopende vormen projecteren waarin de afstand gewaarborgd is tussen elke vorm, wachtruimtes kunnen gespecificeerd worden en gangen verdeeld. Een led-lichtbalk kan gangpaden duidelijk en eenvoudig veranderen in eenrichtingsverkeer, via het verkeersprincipe."

Afstand met led-spots

Afstand kun je scheppen door inzet van speciale led-spots. "Deze kunnen alles projecteren op de vloer waarmee de 1,5 meter afstand makkelijk te waarborgen is. Cirkels, strepen, vierkantjes, icoontjes, alles is mogelijk. De projecties blijven helder zichtbaar, ook in een situatie met veel licht. Dé oplossing voor het veilig laten samenkomen van mensen, klanten en gasten."

Het voordeel is dat led-verlichting flexibel toepasbaar, je hoeft geen tape of stickers op de grond te plakken die telkens snel loslaten en vies worden. Trommelen: "Verlichting is daardoor hygiënisch(er) en zeker ook netter, het brengt en uniforme uitstraling in alle winkels."

"Led-verlichting is makkelijk gemonteerd via een klem, pendel of magneet constructie, het wordt uitgevoerd met Wieland, 3~fase adapter of stekker. Van logo’s tot pijlen, alles kan geprojecteerd worden."

Routing verlichting

Routing verlichting laat via een simpel principe zien waar iemand wel, of juist niet mag lopen. Het is eenvoudig te monteren boven het gangpad of in ruimtes daarvoor. Veranderd de routing? Met een schakelaar zijn de kleuren direct om te draaien. De profielen zijn leverbaar met rode en groene leds in standaard lengtes van 0,6, 1 of 1,5 meter.

Trommelen: "Onze lichtexperts kunnen uiteraard helpen met het maken van de tekening waar de routes op staan aangegeven."

"De verlichting breng je aan volgens het verkeersconcept, dat is begrijpelijk voor iedereen. Het heeft weinig stroomverbruik en de attentiewaarde is groot. Klanten houden echt makkelijker afstand in gangpaden. De routing is eenvoudig aan te passen via een schakelaar."

Verkeersborden als basis

"Door bewezen lichttechnieken te combineren met de taal van het verkeer, worden routes begrijpelijk voor iedereen", legt Trommelen uit.

"De bordjes kunnen dubbelzijdig bedrukt worden voor extra zichtbaarheid, eventueel in huiskleuren. Ze zijn draaibaar waarmee looproutes gemakkelijk kunnen worden herzien. En het licht zorgt voor attentiewaarde. Kortom, een simpele lichtoplossing voor het indelen van de gangpaden."

Dit artikel is gesponsord door Lixero.

Lees meer over