Unilever haalt topmanager bij Amazon

ROTTERDAM - Unilever heeft de Canadees Sunny Jain benoemd tot hoogste baas van de divisie beauty & personal care. Jain werkte de afgelopen jaren voor de Amerikaanse onlinereus Amazon en daarvoor bij Procter & Gamble.
Delen:

Jain had de afgelopen jaren bij Amazon dezelfde productgroep onder zijn hoede. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor levensmiddelen, luxe cosmetica, huismerken en de dochteronderneming Pillpack. Hij werkte sinds 2013 bij Amazon. Daarvoor vervulde Jain gedurende 16 jaar verschillende functies binnen Procter & Gamble, vooral op het gebied van innovatie, informatietechnologie en marketing.

Zeer geschikt

Topman Alan Jope van Unilever is blij met de komst van Jain. ‘De unieke ervaring van Sunny, hij combineert kennis van consumentenproducten en de onlineretailindustrie, is uniek. Het maakt hem zeer geschikt om ons te helpen onze groeiambities in beauty & personal care waar te maken.’

Betrokken bij GS1

Jain maakt ook deel uit van het wereldwijde managementboard van GS1, de instantie die zich bezighoudt met onder meer de standaarden voor barcodes. Hij werd geboren in Canada en studeerde af aan de McMaster University.