nieuws

Dick Boer commissaris Nestlé

Fabrikanten 2109

Dick Boer commissaris Nestlé

VEVEY – Dick Boer wordt commissaris bij Nestlé. De voormalig topman van Ahold Delhaize treedt in april toe tot de raad van bestuur van het bedrijf.

Dat maakte de Zwitserse voedingsmiddelengigant bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers, zo meldt de Telegraaf. Het concern roemt Boer om zijn bij het Nederlands-Belgische concern opgedane ervaring in de voedingsmiddelenverkoop. Het is de bedoeling dat hij bij Nestlé de bestaande expertise op het gebied van FMCG gaat verbeteren. Boer nam op 1 juli vorig jaar afscheid als ceo van Ahold Delhaize.

Algemene vergadering

Naast Boer staat ook Dinesh Paliwal op de nominatie. Paliwal is op dit moment topman van Hartman International Industries. Dit is een dochterbedrijf van Samsung. Boer en Paliwal vervangen twee leden die vanwege hun leeftijd terugtreden. Het duo wordt officieel voorgedragen tijdens de algemene vergadering op 11 april.

Loopbaan Dick Boer

Voordat Boer in dienst trad van Ahold, was hij ruim zeventien jaar werkzaam in verschillende retailfuncties bij SHV Holdings in Nederland en daarbuiten, en Unigro. Hij trad in 1998 bij Ahold in dienst als topman van Ahold Tsjechië en werd in 2000 benoemd tot president en topman van Albert Heijn. In 2003 werd hij president en topman van Ahold’s Nederlandse werkmaatschappijen. Boer werd op 3 mei 2007 door de aandeelhouders van Ahold benoemd tot lid van de raad van bestuur. Sinds 1 maart 2011 was hij formeel topman van Ahold en daarmee opvolger van John Rishton.

Reageer op dit artikel