Topman Kapoor weg bij Reckitt Benckiser

Topman Kapoor weg bij Reckitt Benckiser
Foto: Shutterstock

LONDEN - Topman Rakesh Kapoor vertrekt aan het einde van het jaar bij de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB).

Dat maakte het concern woensdag bekend. De 60-jarige Kapoor stond meer dan acht jaar aan het roer bij de onderneming en is al 32 jaar in dienst bij het bedrijf. Hij volgde destijds de Nederlander Bart Becht op. Becht werd in 1995 topman van het Duitse bedrijf Benckiser. Hij bracht het bedrijf naar de beurs en het veranderde door een fusie met de Britse branchegenoot Reckitt & Coleman in Reckitt Benckiser, waar hij tot 2011 leiding aan gaf.

Kapoor voerde flinke veranderingen door

Reckitt Benckiser is bekend van merken als Durex, Vanish, Calgon en Clearasil. Enkele jaren terug werd onder leiding van Kapoor babyvoedingsmaker Mead Johnson Nutrition overgenomen en hij verdeelde de onderneming onder in een onderdeel met een focus op Health en een tak Home Care. Dat veroorzaakte speculatie over een splitsing van de onderneming.

Prestaties Reckitt Benckiser onder druk

De afgelopen jaren verliepen sowieso tumultueus. Reckitt had te maken met een grote cyberaanval en mislukte productintroducties. Ook was er een groot productieprobleem bij het maken van babyvoeding. Een en ander zette de prestaties flink onder druk. Gisteren werd overigens bekend dat de voorganger van Kapoor, Bart Becht, met pensioen gaat bij het controlerende bedrijf boven onder meer Douwe Egberts.

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.