Paprikateler dumpt miljoen paprika's

Paprikateler dumpt miljoen paprika's

BAARLO -  Op een veld in Baarlo heeft paprikateler Erik Gubbels noodgedwongen een miljoen paprika's gedumpt. Door de warme zomer is een groot deel van zijn oogst verloren gegaan omdat er door de hitte kleine plekjes op de paprika zijn gekomen.

Dat meldt de regionale omroep L1. De paprika's zijn daardoor volgens de teler onverkoopbaar geworden. Gubbels besloot daarop de groente maar weg te gooien. Omdat er nergens plek was voor de grote hoeveelheid besloot hij de groente te gebruiken als compost op een van zijn velden.

Verbazing op social media

Door de mislukte oogst loopt Gubbels een kleine €70.000 aan inkomsten mis. Volgens hem zijn ook komkommer- en tomatenkwekers getroffen door de warme zomer. Op sociale media werd verbaasd gereageerd omdat de paprika's gewoon te eten zijn. Ook de gemeente Peel en Maas was volgens L1 niet blij met het storten van miljoenen paprika's, en vroeg de teler zijn paprika's om te ploegen.

Lees ook: Ekoplaza in actie tegen octrooi-paprika

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.