Euroborg eind september Jumbo Foodmarkt

Euroborg eind september Jumbo Foodmarkt

GRONINGEN - Jumbo Euroborg zal op 19 september heropenen als Foodmarkt. Het wordt de eerste Jumbo Foodmarkt gerund door zelfstandig ondernemers.

Voor de verbouwing zal de oud-winnaar van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing al op 4 augustus tijdelijk sluiten. 'Op woensdag 19 september om 9:00 uur openen we op dezelfde locatie met een fantastisch team Foodmarkt Groningen', aldus Jumbo Euroborg. De winkel met een oppervlakte van 4000 m2 werd in 2006 geopend onder het FC Groningen-stadion.

Euroborg was Supermarkt van het Jaar

In2008 was deze winkel de beste Jumbo van Nederland, in 2010 werd de winkel Supermarkt van het Jaar. Daarna heeft de vestiging in zijn ontwikkeling stilgestaan. Euroborg is een winkel van de Maripaan Groep, van de ondernemers Anrico Maat en Paul Papo. Dit duo opende ook al de eerste Jumbo City in Groningen, toen nog onder de naam Foodmarkt City. Anrico Maat is ook nauw betrokken geweest bij de realisatie vanJumbo Foodmarkt Leidsche Rijn, de eerste Foodmarkt waarin de LaPlace-formule naadloos geïntegreerd is.

Foodmarkt trekt niet-Jumbo ondernemers

Bij de opening van Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn zei Jumbo topman Ton van Veen tegen Distrifood dat deze formule de aandacht trekt van ondernemers. Ook ondernemers van buiten de Jumbo-formule zouden interesse tonen: Het is algemeen bekend dat de AH XL-formule niet is vrijgegeven voor franchisers. Naast Maripaan staat ook Koornneef op de nominatie om als zelfstandig ondernemer een Foodmarkt op te starten.

Zieook: Fotoreportage Jumbo Euroborg uit 2010, toen voorloper

Peter Garstenveld

Peter Garstenveld

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur Peter Garstenveld is een ervaren journalist met expertise in food, ondernemerschap en de financiële sector. Hij schrijft sinds begin jaren negentig over de Nederlandse supermarktsector.