nieuws

Groen licht voor Jumbo Foodmarkt Koornneef

Branche & Bedrijf 3166

Groen licht voor Jumbo Foodmarkt Koornneef
Foto: Distrifood

NAALDWIJK – Jumbo-ondernemer Edward Koornneef heeft van de gemeente Westland groen licht gekregen voor de bouw van een Foodmarkt in Naaldwijk.

De gemeenteraad van de gemeente Westland stemde woensdag in met een aangepast plan voor het project De Rentmeester in Naaldwijk waarin de Jumbo Foodmarkt moet komen. Dit meldt de lokale  website Het Hele Westland.

Raad van State

De gemeenteraad nam het plan voor de Rentmeester vorig jaar al aan. Maar de Raad van State zette mei dit jaar een streep door de plannen voor het woon/winkelcomplex.  Volgens de Staatsraad ontbrak een deugdelijke onderbouwing van de komst van een Jumbo Foodmarkt. Ook zou het aantal berekende parkeerplaatsen niet kloppen.

Onderzoek naar komst Foodmarkt

Burgemeester en wethouders hebben  daarop de plannen aangepast. Daarvoor is onderzoek gedaan naar koopstromen, parkeren, woningbouw en een behoeftenonderzoek. De bevindingen zijn in het aangepaste plan verwerkt dat woensdag is aangenomen. In november meldde Distrifood al dat het plan goede kans van slagen had.

Verdeeldheid

Overigens waren niet alle partijen het eens. Westland verstandig is tegen het plan. De lokale vreest voor luchtverontreiniging en een onveilige verkeerssituatie. De PvdA heeft procedurele bezwaren vindt dat het hele bestemmingsplan opnieuw had moeten worden gedaan. Op die manier hadden ook inwoners weer inspraak gehad.

Winkel moet in 2020 de deuren openen

De Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk moet in 2020 de deuren openen. De huidige Jumbo van ondernemer Koornneef elders in de plaats moet dan de deuren sluiten. Afgelopen zomer kreeg Jumbo al toestemming voor de bouw van een nieuwe Foodmarkt in Tilburg. Op dit moment heeft de formule drie vestigingen, in Amsterdam, Breda en Veghel. De vierde vestiging moet de deuren openen in Leidsche Rijn. In juni van dit jaar werd bij de bouw het hoogste punt bereikt.

Reageer op dit artikel