Voetbalclub gaat Hema rookworsten verkopen

Voetbalclub gaat Hema rookworsten verkopen
Foto: ANP

NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub NEC neemt rookworsten van Hema op in het assortiment snacks voor bezoekers. De deal hangt samen met de overname van het warenhuisconcern door ondernemer Marcel Boekhoorn, die geldt als suikeroom van de club uit de Keukenkampioendivisie.

De afgelopen dagen werd er volop gespeculeerd over een mogelijk hoofdsponsorschap voor Hema van NEC. De Nijmeegse club moet op zoek naar een andere shirtsponsor vanwege het faillissement van de vorige hoofdsponsor, EnergieFlex. Daarbij deden er onder meer plaatjes de ronde op social media waarin fans alvast het logo van de warenhuisketen op het shirt van NEC hadden gezet.

Ander bedrijf wordt shirtsponsor NEC

Inmiddels is echter duidelijk dat de club een contract heeft gesloten met een ander bedrijf. Daarbij gaat het mogelijk om het logistieke concern De Klok, maar daarvan is op het moment van schrijven nog geen officiële bevestiging. EnergieFlex moest onlangs uitstel van betaling aanvragen, kort daarop volgde intrekking van de vergunning door de AFM en een faillissement.

Marcel is geen pinautomaat

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC snapt de speculatie over hoofdsponsorschap van Hema, maar legt uit waarom dat niet het geval wordt. 'Marcel is geen pinautomaat voor ons, we moeten zelf de broek ophouden. Wél gaan we in de toekomst Hema-rookworsten in het stadion verkopen, nu Marcel eigenaar van de Hema is', zegt hij tegen dagblad De Gelderlander.

Lees ook: Marcel Boekhoorn koopt warenhuizen Hema