fotoreportage

Fotorepo: Nieuwe koers AH met aardappelen

Vers 10150

ZAANDAM – Albert Heijn heeft de presentatie van de aardappelen in de winkels flink op de schop genomen. Ook is het assortiment aardappelen uitgebreid en is een nieuw kruiden- en smaakmakersmeubel geïntroduceerd.

Fotorepo: Nieuwe koers AH met aardappelen

Albert Heijn presenteert in het schap vijftien nieuwe aardappelproducten en nieuwe doorzichtige verpakkingen. Het assortiment is nu verdeeld in vier groepen: De tafelaardappelen (kruimig en vastkokend, red.), toepassingsaardappelen (bijvoorbeeld voor stamppot, friet, poffen en stomen), herkomstaardappelen en specials. AH heeft ook gezorgd voor verpakkingen die de bereiding makkelijker moeten maken. Zo is er een zakje met stoomventiel voor de stoomaardappelen en een ovenzakje voor de aardappelen in de oven.

Losse aardappelen

Albert Heijn verkoopt nu ook losse aardappelen. Die worden verkocht vanuit een doos met een klep aan de voorkant. Zoete aardappelen maken nu ook deel uit van het assortiment en is er nu ruimte voor een meter biologische aardappelen. De supermarktketen heeft nog meer veranderingen doorgevoerd in de presentatie. Zo zijn de minitainers verwijderd en staan de zakken met aardappelen nu op planken. (zie hieronder een video-impressie van de nieuwe opzet).

Pepers en knoflook

In het kruiden- en smaakmakersmeubel zitten onder meer verschillende pepers, uien, zwarte knoflook en veel verse kruiden. Dit meubel krijgt vooralsnog een plek in 220 winkels en kan per supermarkt verschillen, omdat het modulair is opgebouwd.

De personen in de fotoreportage zijn Said Belhassan, AH’s unit manager agf, conserven, bloemen en planten en Michelle Belt, categorymanager aardappelen, uien, pasta en conserven.

Foto’s: Roel Dijkstra

Foto's

Reageer op dit artikel