Brooddeal Jumbo: Bakker Goedhart gaat in zee met huidige leveranciers
Bakker Goedhart, de nieuwe hofleverancier van dagvers brood voor Jumbo, gaat samenwerken met twee leden van Jumbo's huidige broodleverancier Bake Five.
Bakker Goedhart, de nieuwe hofleverancier van dagvers brood voor Jumbo, gaat samenwerken met twee leden van Jumbo's huidige broodleverancier Bake Five.
Multifranchiser Edward Koornneef introduceert een exclusieve productlijn onder het label Koornneef Culinair, waarmee hij zijn focus op foodservice verder versterkt.
De nieuwe alliantie tussen The Greenery en BelOrta draagt de naam FreshAlliance.
Bakker Goedhart, de nieuwe hofleverancier van dagvers brood voor Jumbo, gaat samenwerken met twee leden van Jumbo's huidige broodleverancier Bake Five.
Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel.
De totale omzet van broodbeleg binnen het supermarktkanaal is de afgelopen jaren behoorlijk hard gegroeid. Het geldt voor alle categorieën. Gevogelte en kookworst zijn grote stijgers onder de vleeswarenplakjes. Het volume van kaas staat licht onder druk. Zoet broodbeleg groeit omzetmatig beperkt, terwijl het volume het wat moeilijker heeft. De broodverkopen doen niet heel erg ter zake. 'Beleg maakt zich los van het traditionele broodmoment.'
Vleesvervangers zijn steeds gezonder. Dat concludeert ProVeg, een organisatie die zich inzet voor meer plantaardige voeding. Het aandeel dat voldoet aan alle criteria van de Schijf van Vijf voor kant-en-klare vleesvervangers is sinds 2023 bijna verdrievoudigd.
De Europese Commissie heeft voor het eerst een vrucht officieel als gezond erkend.
Albert Heijn ziet de omzet uit vleesaanbiedingen teruglopen als gevolg van een daling in het aantal promoties. Bij Aldi en Lidl steeg het aantal promoties juist, maar daar hebben beide formules wel een verklaring voor.
Merken zijn schaars in de versgroepen in de supermarkt. Het vleeswarenschap is daarop geen uitzondering. Vleeswarenfabrikant Compaxo wil daar samen met barbecuekoning Jord Althuizen vanaf dit najaar met het merk Smokey Goodness verandering in brengen. Barbecue voor op brood. Een merk bouwen in vleeswaren? 'Dat kost tijd, energie, geld en vergt heel veel kennis.'
In een overwegend door private labels gedomineerd landschap, valt SlooOW, een merk van bakkerij Pandriks op. Met 100% natuurlijk en biologisch desembrood om thuis af te bakken, past het merk goed bij de groeiende consumentenvraag naar lekkere en kwalitatief goede gemaksproducten.
Jumbo heeft zijn contract met broodleverancier Bake Five opgezegd. De formule gaat in zee met Bakkerij Goedhart, dat nu al Albert Heijn levert.
Velder, onderdeel van FrieslandCampina, creëert onderscheidend vermogen in de wereld van kaas doormiddel van topkwaliteit, duurzaamheid en categorievisie. Vanuit deze kernwaarden is een borrelstrategie ontwikkeld, waardoor Velder meerwaarde toevoegt voor retailer en consument.
Albert Heijn breidt het aanbod van hybride producten uit.
Jumbo, Plus, Vomar en Picnic verkopen vanaf deze week nieuwe plantaardige producten van Redefine Meat. De voedingswaarden van de nieuwste generatie 'nieuw-vlees' zijn flink verbeterd.
Aldi onderstreept in zijn nieuwste campagne dat klanten niet alleen voor de laagste prijzen bij de discounter moeten zijn, maar ook voor het kwalitatief hoogwaardige versaanbod.
Supermarkten staan in de rij voor hybride zuivelproducten. Die moeten consumenten die de overstap naar vegan alternatieven te groot vinden, alsnog over de streep trekken naar een plantaardiger dieet. De smaak van hybride producten lijkt meer op die van zuivel, de producten zijn soms ook goedkoper te produceren en toch duurzamer. 'Mensen willen niet altijd binnen een dag veganist of vegetariër worden, maar wel hun steentje bijdragen aan het milieu.'
Het appelschap verandert: steeds meer knapperige, robuustere en zoetere rassen zullen in de schappen van de supermarkt hun intrede doen, signaleert coöperatie Fruitmasters. Daarnaast zetten supermarkten appels in toenemende mate als echt merk in de markt. 'Zo bewaken we de kwaliteit en zorgen we voor een uniform en betrouwbaar product.'
Het segment plantaardige zuivel groeit momenteel wat minder hard dan verwacht. Vooral bij jongeren en in de steden is het assortiment nog populair. Opvallend is dat maar liefst 72 procent van de verkochte volumes binnen plantaardige zuivel houdbaar is. Binnen dierlijk is dat 20 procent. Waar zuivelvervangers voorheen vooral van soja en amandel werden gemaakt, bereiken nu steeds meer varianten op basis van haver, kokos, of erwt het schap. Campina voegt aan alle plantaardige varianten vitamine B2, B12 en D toe.
Wakker Dier vindt dat Plus nog steeds te veel aanbiedingen met vleesproducten in de folder heeft staan. 'Als Plus zijn minder vlees-belofte niet wil verbreken, is het nu hoog tijd om te kappen met die vleesstunts.'
Aldi sleutelt aan het assortiment chilled convenience en introduceert diverse nieuwe verspakketten.