Vastgoed

Investeren in supermarktvastgoed is een miljoenenspel. Ahold, Lidl en Annexum zijn de drie grootste partijen in Nederland met de meeste winkels in eigen portefeuille. Wat betekent de fusie van Boni en Nettorama voor het vastgoedlandschap? En welke verschuivingen brengt de fusie van Plus en Coop teweeg?

Albert Heijn en Aldi in Zegge. Foto: Peter Roek

Het eeuwige gevecht om vastgoed: 11 omstreden supermarktlocaties

Bekijk alle artikelen

De voormalig Coop-winkel in Zuidlaren heropent als Poiesz. Foto: Poiesz

Poiesz: Interesse in Coops die huidig marktgebied versterken

Poiesz kijkt met interesse naar het besluit van Plus om 70 Coop-supermarkten af te stoten. Als vestigingspunten binnen de groeistrategie van de noordelijke formule passen, staat het bedrijf open voor een eventuele overname.

Foto: Distrifood

Vastgoed kort: Verhuizing Hilversumse Hoogvliet stap dichterbij

Hoogvliet mag van de gemeenteraad in Hilversum de plannen voor de verhuizing van zijn supermarkt aan de Admiraal de Ruijterlaan verder uitwerken.

Spar in Diepenheim. Foto: Google Street View

Spar vaag over interesse Coops: 'Strategische locatie past goed'

Spar laat niet het achterste van zijn tong zien als het gaat om over de belangstelling van de 70 Coop-winkels die Plus in de etalage zet. Maar ondernemersvoorman Pim Meijer van de formule is duidelijker: Er zitten zeker geschikte winkels tussen

De omgekeerde supermarkt Tkramrepus in Amsterdam. Foto: Google Street View

Omgekeerde supermarkt haalt genoeg geld op om open te blijven

Tkramrepus in Amsterdam is gered van de ondergang. Er is genoeg geld opgehaald om het voortbestaan van de omgekeerde supermarkt te garanderen.

Marit van Egmond. foto: Diederik van der Laan

Van Egmond: Meer dan 100 Albert Heijn-winkels in Vlaanderen

Albert Heijn-ceo Marit van Egmond zegt dat Albert Heijn in Vlaanderen op termijn de grens van 100 winkels zal passeren. 'Meer dan 100 winkels komen er zeker.'

Foto LinkedIn

Coop in Katwijk wordt geen Plus, winkel in Delft wel

Een week nadat Plus-ceo Aart van Haren aankondigde dat 70 Coops niet meegaan naar Plus, kreeg Coop-ondernemer Wil Campschroer te horen dat dit ook geldt voor zijn winkel in Katwijk. Zijn Coop in Delft daarentegen kleurt binnen afzienbare tijd wel groen.

Foto: Shutterstock

Plus stoot 70 Coop-winkels af, ook versnelde ombouw

Voor 70 Coop-winkels is geen toekomst bij Plus. Dat meldt de supermarktketen donderdag. Ook gaat de formule 60 andere Coop-winkels versneld ombouwen.

Foto: ANP

Budget Food Zeewolde voorlopig dicht na brandstichting

De vestiging van Budget Food in Zeewolde blijft voorlopig dicht vanwege brandschade.

Foto: Google Street View

Hoogvliet na vijf jaar terug aan Amersfoortse Operaplein

Hoogvliet is met een nieuwe winkel weer terug aan het Operaplein in Amersfoort. De formule had daar eerder al een winkel, maar die sloot vijf jaar geleden.

Ondernemers Marco en Nathalie van Ende bij de opening van hun AH in Brasschaat, de eerste AH in Vlaanderen.

Allereerste vestiging van AH in België verhuist

Albert Heijn Brasschaat, de eerste vestiging die de Nederlandse keten opende in Vlaanderen, verhuist binnenkort naar een ruimere locatie in het centrum van de gemeente.

Foto: Distrifood

Enige supermarkt van Langeraar moet dicht

Begin volgend jaar vertrekt supermarkt Van der Horst noodgedwongen uit Langeraar. Plannen van de eigenaar van het pand, Jan van Tol, voor een nieuwe supermarkt in het dorp bleken niet haalbaar.

John van der Ent (Spar) Foto: Distrifood

Spar gaat verdubbeling verkooppunten in 2025 niet halen

Twee jaar geleden kondigde Spar vol trots aan het aantal verkooppunten ruim te willen verdubbelen in 2025. Maar dit doel lijkt niet haalbaar, erkent Spar.

Beeld: Google Streetview

Facebook bezorgt Attent de Pollen na jaren toch opvolging

De Attent in de Pollen heeft na een zoektocht van vijf jaar een nieuwe ondernemer. Manuela Brinker volgt het echtpaar Arie en Dieneke Peddemors op bij de supermarkt in het Overijsselse dorp.

Foto: Distrifood

Twintigste AH van franchiser Geveling open in Nijmegen

AH-multifranchiser heeft zijn twintigste supermarkt geopend. De supermarkt staat op de hoek van de Bloemerstraat en Plein 1944 midden in het centrum van Nijmegen.

Lidl-logo. Foto: Shutterstock

Vastgoed kort: Lidl breidt uit in Rotterdam

Lidl heeft een overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuwe supermarkt in Rotterdam.

Foto: Shutterstock

Jumbo zet in op groei in westen, steden, en België

Jumbo wil groeien in het westen van Nederland, in stedelijke gebieden en in België. Aan de 'onderkant van de portefeuille' zullen vaker dan een paar jaar geleden winkels afgestoten moeten worden.

Ondernemers Thomas Streefland en Eva Schepens. Foto: Studio 38c

Plus opent in Rosmalen tegenover AH: 'Genoeg markt voor allebei'

Met Plus Streefland openden Thomas Streefland en zijn partner Eva Schepens op 12 juni hun allereerste supermarkt. Het duo gaat voor maximaal onderscheidend vermogen.

Zij-aanzicht van de nieuwe supermarkt in Eelderwolde. Foto: Distrifood

Spooksuper Eelderwolde jaar langer dicht door overvol stroomnet

Enexis hoeft de veelbesproken supermarkt in Eelderwolde niet met voorrang aan te sluiten op het overvolle stroomnet. Dat oordeelt de rechter. De uitspraak betekent dat het fonkelnieuwe pand op z'n vroegst in de lente van 2025 open kan.