Alles over Zout

Foto: Shutterstock

Bond vindt maaltijdmixen veel te zout en wil ingrijpen overheid

Maaltijdmixen bevatten vaak ongezond veel zout. De Consumentenbond roept de overheid op om in te grijpen. Ondertussen zit de branche niet stil. Deze week kondigde PepsiCo aan het zoutgehalte in chips van het merk Lay's met 25 procent te verlagen.

De plantaardige kaas- en saucijzenbroodjes van De Graaf Bakeries hebben diverse prijzen gewonnen.

'We hebben bewezen de expertise in huis te hebben om een traditioneel product te verduurzamen'

Instore bakery specialist De Graaf Bakeries heeft zichzelf harde doelen gesteld als het aankomt op duurzaamheid. Met name in het gezonder en plantaardiger maken van het aanbod. 'Gedreven door intrinsieke motivatie en door te durven, bewijzen we dat het kan.'

Foto Koppert Cress

Cressenkoning Rob Baan laakt supers en fabrikanten om vleesvervangers

Cressenkoning Rob Baan haalt uit naar fabrikanten en supermarkten die in zijn ogen te veel inzetten op vleesvervangers en te weinig doen om producten gezonder te maken.

Lisa Veen, Head of Magioni.

Magioni optimaliseert pizzabodems met nóg meer groente

Magioni timmert flink aan de weg. Het Nederlandse bedrijf, dat pizzabodems met groente op de markt heeft gebracht, optimaliseert het assortiment en heeft verdere internationale ambities. 'Dit jaar gaan we van start in Duitsland', zegt Lisa Veen, Head of Magioni.

Foto: Michel Zoeter

Unilever schept meer duidelijkheid over suiker, vet en zout in producten

LONDEN - Unilever, maker van onder andere suikerrijke producten zoals ijsjes van Ben & Jerry's en Magnum, gaat het suiker- vet- en zoutgehalte van zijn producten beter inzichtelijk maken.

Pizza's vormen nog een uitdaging.

'Supermarktpizza bevat relatief meer zout dan afhaalpizza'

VENLO - Pizza's in supermarkten bevatten relatief gezien meer zout dan die van pizzaketens.

Een deel van het Paulig-team in de Benelux met v.l.n.r.: Joanneke Gamarino (Category & Trade Marketing Manager), Kyra van der Leeuw (Brand Activation Manager), Arthur Ham (Country Manager) en Marc van Sommeren (Junior Category Manager).

Paulig blijft met Santa Maria bouwen aan duurzame categoriegroei

Paulig is het bedrijf achter het merk Santa Maria, marktleider in het Tex Mex-assortiment. Met een heldere visie, sterke introducties en effectieve activaties werkt Santa Maria aan een gezonde groei voor nu en de komende jaren. Joanneke Gamarino en Arthur Ham lichten de strategie toe.

RIVM: Nederlanders eten nog steeds te zout

BILTHOVEN - De afspraken die overheid en voedingsindustrie in 2014 maakten om de suiker- en zoutconsumptie te verminderen, hebben nauwelijks geholpen, concludeert het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM).

Veel producten bevatten nog te veel suiker, zout en vet, aldus de Consumentenbond.

Consumentenbond: Aanpak zout en suikervermindering faalt

DEN HAAG - De aanpak om zout, suiker en vet in voedingsmiddelen te verminderen, is mislukt. Sommige producten zitten hier nog steeds vol mee. Strenge wetgeving is nodig.

Screenshot: Distrifood

Nieuwe eigenaar voor Jozo-zout

ARNHEM - Het bekende zoutmerk Jozo komt in handen van de Franse zoutfabrikant Salins Group.