Alles over Mark Soetman

Mark Soetman

Met de botte bijl geHakt

Mark Soetman kijkt met een duurzame blik naar de levensmiddelenbranche en ziet een conservenleverancier bijzondere keuzes maken.

Mark Soetman

Je bent wat je eet

Mark Soetman hoort ongewild een gesprek over voeding en verbaast zich over de nieuwe verzuiling. Voeding is religie. Meningen zijn al dan niet...

Mark Soetman

De ongezonde prijsmix van supermarkten

Mark Soetman beziet prijsoorlogen in de supermarkt, kruissubsidies en de consequenties daarvan.

Wachten op CO2-taks - of de zondvloed

Stel je koopt een auto. Keuzes, keuzes. Welke auto koop je? En op basis van welke eisen en wensen? Wettelijke eisen neemt niemand mee in zijn...

Distrifood Journaal: Woensdag 4 november

Distrifood Journaal: Woensdag 4 november

DOETINCHEM - In het Distrifood Journaal van 4 november een column van Mark Soetman, het oog van de consument door Rogier Komproe en het actuele...

Foto: De Groene Griffioen

Drijfveren en andere biologica

De keuze voor biologisch van Boy Griffioen intrigeert duurzaamheidsexpert Mark Soetman. Griffioen maakt stevige keuzes om zijn bedrijf te...

Archieffoto: Foodmagazine

De impact van praten

Mark Soetman vraagt zich af of je via de 'praatgroepjes' van Joris Lohman wel een deuk in een duurzaam pakje boter kunt slaan. In een dubbelcolumn...

Archieffoto: Vleesmagazine

Beter ten halve gekeerd dan gehalveerd?

Laurens en ik komen allebei uit Harderwijk, maar dat is niet waar we elkaar leerden kennen. Onze kennismaking is van later datum en meer rond onze...

Foto: Snackkoerier

Is het coronaeffect blijvend?

In mijn omgeving zijn zover ik weet geen covid-19-slachtoffers. Misschien dat er in de periferie wel mensen rondlopen die zijn besmet, maar ik ken...

Foto: Roel Dijkstra

Scharrelrealisme of scharrelromantiek

Wanneer u, net als ik, met enige regelmaat kook- en voedselprogramma's op televisie kijkt, zal het u ook opvallen hoe mooi en idyllisch de daar...