artikel

Vaker procedures tegen nieuwbouw supermarkten

Foodmagazine Voor abonnees 877

Vaker procedures tegen nieuwbouw supermarkten
Gemeenten sturen steeds vaker de locatie waar een supermarkt moet komen. Hier de recent geopende Lidl in Doetinchem aan de rand van het centrum, zodat verkeer erbuiten blijft.

Supermarktketens en ondernemers lopen steeds vaker aan tegen regelgeving waardoor bouwplannen vertraagd worden. De uitspraak van de Raad van State dat Nederland te soepel omgaat met stikstofuitstoot, helpt daarbij niet. ‘Als een supermarkt in of bij een Natura 2000-gebied is gelegen, kan dat tijdelijk problemen opleveren’, aldus Jaco van den Brink van BVD Advocaten. Omwonenden voeren bovendien vaker procedures dan voorheen.

Een recent voorbeeld van een slopende procedure is die van Jumbo-ondernemer Edward Koornneef die …