artikel

Dry mist AH: al 300 winkels

Foodmagazine Voor abonnees 3305

Dry mist AH: al 300 winkels
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Leidschendam / bij Albert Heijn XL wordt op de agf een proef uitgevoerd met 'dry misting'. Het opmerkelijke is dat verpakte groente ook onder de mist zitten. Die mist komt uit een vernevelaar

ZAANDAM – Na de pilot in maart 2018 in de AH XL in Leidschendam heeft AH dry misting snel uitgerold. Al meer dan 300 winkels zijn voorzien van de vernevelaars die een koele mistdeken over het groente- en fruitschap leggen.

‘Met dry misting blijven producten langer vers en gaan we voedselverspilling tegen’, aldus een woordvoerder van de marktleider. ‘Het klinkt een beetje arrogant, maar dry misting wordt langzamerhand een randvoorwaarde voor een groenteafdeling’, aldus Rogier …