nieuws

Feest: Johma heet deze week Joher

Fabrikanten 1194

Feest: Johma heet deze week Joher
Foto: Johma

LOSSER – Saladefabrikant Johma heeft zijn naam deze week tijdelijk veranderd in Joher. De onderneming viert daarmee het gelijktijdige pensioen van een twee-eiige tweeling die gezamenlijk bijna 80 jaar bij het bedrijf heeft gewerkt.

Het gaat daarbij om Johan en Herman, die beiden werden geboren op 27 oktober 1952 en die sinds 5 maart 1979 allebei bij Johma werken. De twee wonen in dezelfde straat, naast elkaar, in Losser. Hun echtgenotes zijn zussen. Op 26 oktober gaan ze met pensioen. ‘Gedurende een week prijkt een ander logo op de gevel van de salademaker in Twente. Johma wordt Joher, als ode aan een ongekend leuke en bijzondere tweeling’, schrijft de fabrikant over de naamswijziging die afgelopen maandag inging.

Mooi eerbetoon aan afzwaaiende broers

Thomas van Hemert, algemeen directeur van het Twentse bedrijf, is vol lof over de afzwaaiende broers. ‘Johan en Herman hebben samen bijna 80 jaar bij Johma gewerkt. Altijd met een lach. Altijd met plezier. Iedere dag paraat om met vakmanschap en passie de lekkerste salades te maken. Omdat Johma en Johan en Herman zo’n intense band hebben, vinden wij het een mooi eerbetoon aan deze vakmannen om onze naam een week te veranderen in Joher.’

Beiden verantwoordelijk voor deel productieproces

Johan en Herman zijn beiden verantwoordelijk voor een deel van het productieproces bij Johma. Herman is operator afvul/inpak. Hij zorgt ervoor dat de juiste salade in de juiste verpakking komt. Johan is operator fabricage en ervoor verantwoordelijk dat de juiste ingrediënten voor de juiste salades bij elkaar komen, om vervolgens te worden afgevuld.

Lees ook: Investeerder achter Johma koopt Heksenkaas

Reageer op dit artikel