nieuws

Investeerder achter Johma koopt Heksenkaas

Fabrikanten 5421

Investeerder achter Johma koopt Heksenkaas
Foto: Roerink Food Group

OLDENZAAL – De investeerder die al eigenaar is van Johma heeft ook Heksenkaas overgenomen. Met Salad Signature als eigenaar moet het merk ook internationaal succes gaan boeken.

Oprichter Gerjhan Roerink van de Roerink Food Group maakte het nieuws eerder deze week intern bekend. Voor de 60 werknemers die zich met Heksenkaas bezighouden in Oldenzaal verandert er niets. Ook algemeen directeur Michel Wildenborg blijft gewoon in functie bij het merk. Volgens dagblad Tubantia komt de verkoop niet als een verrassing. Eigenaar Roerink was al langer op zoek naar een bedrijf dat ervoor kon zorgen dat het merk een volgende stap kon maken.

Solide bedrijf en prachtig merk

‘Dat is dus een internationale stap, de Europese markt op. Onder onze verantwoordelijkheid is Heksenkaas in 7 jaar uitgegroeid tot een solide bedrijf en een prachtig merk en een stevige positie de retailmarkt. Het is nu aan een volgende partij om ons succes in Europa verder vorm te geven. Salad Signature is daartoe optimaal in staat en vanuit dit perspectief is deze stap voor beide partijen zeer logisch’, aldus Roerink in de krant.

Salad Signature hoort bij IK Investment

Salad Signature is eigendom van investeerder IK Investment Partners. ‘Het is een sympathiek bedrijf met goede medewerkers en een goede directeur. Het was voor ons een voorwaarde dat Michel en het team blijven, zij vormen het dna van het bedrijf’, vertelt directeur en medeaandeelhouder Erik Bras van Salad Signature.

Roerink Food Group ook eigenaar Zuivelhoeve

Heksenkaas werd ooit ontwikkeld door een groenteboer uit het Twentse Losser en maakte sinds 2011 deel uit van de Roerink Food Group. Dat bedrijf is daarnaast eigenaar van de merken Zuivelhoeve, Happy Goat en De Dessert Meester. Ook is er een netwerk van Zuivelhoeve-winkels.

Zie ook: Eigenaar van Hak koopt Duitse distributeur

Reageer op dit artikel