Lidl haalt ton op voor eenzame ouderen

Lidl haalt ton op voor eenzame ouderen

AMSTERDAM - De Golden Oldies-actie van Lidl om geld in te zamelen voor eenzame ouderen heeft €100.000 opgeleverd. Met de opbrengst worden landelijk dertig feestelijke dansavonden georganiseerd.

Vertegenwoordigers van het Nationaal Ouderenfonds en Het Danspaleis namen deze week in Amsterdam een cheque in ontvangst van Lidl. De discounter zamelde rond de feestdagen geld in onder het moto Golden Oldies. Klanten konden hun statiegeld doneren of een voucher kopen voor het aanvragen van een dansplaat. Hiertoe stonden in de winkels van Lidl speciale actiedisplays.

Dank, dank, dank voor Lidl

'In december 2018 konden klanten van Lidl Nederland geld doneren voor meer feest en levensvreugde voor ouderen door heel Nederland. Dat hebben zij in groten getale gedaan. Aan Lidl Nederland, maar vooral aan alle hooggeëerde donateurs van dansplaatjes, flessenbonnen en kerstpakketten: een diepe buiging, dank, dank, dank', meldt Het Danspaleis. Deze organisatie probeert door middel van muziek en dans de groeiende eenzaamheid in Nederland te bestrijden.

Lees meer over

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.