nieuws

Taco Bell sluit Nederlandse vestigingen

Branche & Bedrijf 3227

Taco Bell sluit Nederlandse vestigingen
Foto: Shutterstock

EINDHOVEN – De Amerikaanse fastfoodreus Taco Bell heeft per direct zijn drie vestigingen in Nederland gesloten. De onderneming gaat wel kijken welke kansen er nog liggen op de Nederlandse markt. De Nederlandse keten Taco Mundo heeft interesse in overname van de panden in Breda, Eindhoven en Tilburg.

Dat meldt Eindhovens Dagblad. De onderneming spreekt de hoop uit de drie restaurants snel weer te kunnen openen. De plotselinge sluiting is volgens Taco Bell ingegeven door een managementherstructurering van de franchisenemer. Taco Bell had in Nederland restaurants in Breda, Tilburg en Eindhoven waarvan de eerste ruim anderhalf jaar geleden openging. Het bedrijf had de ambitie uitgesproken om door te groeien naar vijftig restaurants door heel Nederland. De beslissing om de restaurants te sluiten lijkt recent te zijn genomen. De keten had nog diverse vacatures online staan en stuurde begin deze maand nog een tweet dat een manager voor de vestiging in Eindhoven werd gezocht.

Taco Mundo heeft interesse in de panden

Het van oorsprong Amerikaanse Taco Bell serveert Mexicaans eten. Het bedrijf heeft meer dan 7000 restaurants wereldwijd, waarvan ruim 400 buiten de VS. De Nederlandse fastfoodketen Taco Mundo zegt interesse te hebben in de drie panden.  De overname past in de groeiplannen van Taco Mundo dat in 2019 een tiental nieuwe vestigingen wil toevoegen aan het huidige netwerk van 25 zaken, zo vertelt oprichter Tom Filippini tegen de krant. ‘Dat kan op eigen kracht, maar ook door een dergelijke overname’. Taco Mundo bestaat sinds 2000 en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland in het Mexicaans-casual-segment.

Lees ook: Unilever: Knorr Taco’s laten staan

Reageer op dit artikel