artikel

Interview met de man achter het Picnic-autootje

Branche & Bedrijf Voor abonnees 4844

Interview met de man achter het Picnic-autootje
Wouter van Blitterswijk bij elektrische Picnic-auto. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

MOORDRECHT – De karakteristieke Picnic-wagentjes van 137 centimeter breedte vormen al enkele jaren een vertrouwd beeld in meer dan 60 Nederlandse steden en dorpen. Vanaf de start van de online supermarkt in 2015 staan ze in de schijnwerpers. Nadat beelden van omgevallen autootjes op social media verschenen, kwam er aandacht voor het rijgedrag en stuurde Picnic zijn bezorgers op extra cursus. Ook voorziet een app de bestuurders sinds kort van feedback op hun rijgedrag. Dat heeft effect gehad, aldus Wouter van Blitterswijk die Picnic ondersteunt bij het verder ontwikkelen van het autootje. ‘De eieren komen altijd heel aan.’