artikel

VIVO Lekkernijen verrast klanten met heerlijk softijs

Branche & Bedrijf 1117

“Bij het lekkerste van Brabant hoort het lekkerste ijs!”, vindt Flip van Tilborgh, mede-eigenaar van VIVO Lekkernijen in Sprang-Capelle. En dus schaften ze vorig jaar zomer een softijsmachine van Dupon aan.

VIVO Lekkernijen verrast klanten met heerlijk softijs

Meerdere keren per dag kregen de medewerkers van VIVO Lekkernijen, gespecialiseerd in Brabantse producten, de vraag of er in de buurt ook softijs te koop was.

“PLUS-ondernemer Wim Eijkemans uit Schijndel had al zo vaak positief verteld over zijn Dupon-succesproduct”, vertelt Van Tilborgh, “dat we besloten ook zo’n ijsmachine te plaatsen. Bij het lekkerste van Brabant hoort tenslotte het lekkerste ijs.”

‘We vullen elkaar perfect aan’

Is er dan verder nergens in de buurt ijs te koop? “Jawel, hoor”, vertelt de ondernemer. “Maar dat is allemaal horeca en cafetaria en die gaan pas later op de dag open. Wij openen om 09.00 uur al onze deuren en zijn om 17.30 uur gesloten, dus op deze manier vullen we elkaar perfect aan.” Al komt het stiekem toch weleens voor dat de supermarkt na sluitingstijd nog ijs verkoopt. “Afgelopen vrijdag hadden ze hier in de buurt een feestje”, legt hij uit. “Of we rond 21.30 uur veertig softijsjes konden regelen. Geen probleem! Wij stonden stipt op tijd klaar met veertig koude traktaties.”

Versieren met chocolade, nootjes en spikkels

VIVO Lekkernijen ligt aan een doorgaande weg waar veel fietsers en wandelaars langs komen, die graag even binnen lopen voor een ijsje. Net als de vele kinderen uit de buurt. De klanten reageren heel positief op de softijsmachine, vertelt Van Tilborgh. “Het is erg lekker ijs, van de beste kwaliteit en ook nog eens goed betaalbaar.”

De supermarkt verkoop één soort, vanille-roomijs, maar deze kan worden versierd met chocolade, nootjes en spikkels. Daarnaast kunnen klanten nog ijs-sorbets tappen. “Dat zorgt voor voldoende variatie.”

Dit is zúlk lekker ijs, dat we er regelmatig even voor omrijden

Omrijden voor een ijsje

De Brabantse specialiteitenzaak wordt geroemd om het ijs, benadrukt de eigenaar. “Dat klinkt misschien overdreven, maar het is écht zo; men vindt het heel lekker ijs. Laatst nog stapte er een meneer met zijn zoon de winkel in. ‘Ik woon hier niet direct in de buurt’, zei hij. ‘Maar dit is zúlk lekker ijs, dat we er regelmatig even voor omrijden.’ Dat dit daadwerkelijk zo is, bleek wel uit het feit dat hij er uiteindelijk drie verorberde en zijn zoontje twee. “Waren ze zeker niet voor niets omgereden!”

Fullservice-contract bij Dupon

Van Tilborgh heeft een fullservice-contract afgesloten bij Dupon, vertelt hij. “Ik stel hoge eisen aan kwaliteit en voedselveiligheid en je werkt toch met een dagvers product. Deze vorm van optimaal onderhoud sprak me daarom het meeste aan.” Alles wordt dan ook netjes bijgehouden, vertelt hij. En de ondernemer heeft er praktisch geen omkijken naar. “Al zo lang als dat we zaken doen met Dupon, ben ik hier heel content mee!”

Softijs en milkshakes in uw supermarkt?

Ziet u uw klanten ook graag met een glimlach naar buiten lopen? Dat kan! Wat is allemaal mogelijk? Vraag hier geheel vrijblijvend om meer informatie over zelftapijs.

Dit artikel is gesponsord door Dupon.

Reageer op dit artikel