Albert Heijn

Albert Heijn is marktleider in Nederland en sinds jaar en dag gepositioneerd als full service supermarkt. De keten heeft ruim 1100 winkels, 8 home shop centers en 6 distributiecentra.

Formuleprofiel Albert Heijn

Hoofdkantoor:

Zaamdam

Aantal winkels:

1046

Omzet:

15,7 miljard euro

Marktaandeel:

37 procent (IRI)

*excl. Ah to go/BP

Bekijk alle artikelen

Foto: Shutterstock

NVWA berispt AH, Dirk, Jumbo, Plus en Superunie over volkoren

Een kwart van de verpakkingen met volkoren producten die de NVWA onder de loep nam, claimde onterecht volkoren te zijn. Een aantal supermarktketens en A-merkfabrikanten hebben een berisping ontvangen.

De Albert Heijn in Beijum. Foto: Google Street View

Derde Albert Heijn in Groningen voor Van der Heide

De Albert Heijn in de Groningse wijk Beijum heeft sinds deze week een nieuwe eigenaar.

Foto: ANP

Albert Heijn verlaagt werkdruk personeel dc's

Albert Heijn stopt in ieder geval tot 1 september met het beoordelen van medewerkers in distributiecentra op basis van een volgens FNV te strenge prestatienorm.

De kerstpakketten van Jumbo. Afbeelding: site Jumbo

Jumbo gaat aan de slag met kerstpakketten, Plus volgt snel

Zakelijke klanten van Jumbo kunnen zich melden voor kerstpakketten. De Brabantse supermarktketen is de bestellingen al aan het verzamelen. Plus denkt eind deze maand online de pakketten beschikbaar te hebben.

Foto: Shutterstock

AH Drachten halve dag dicht en veel derving door storing koeling

De Albert Heijn aan het Kiryat Onoplein in Drachten is gisteren een groot deel van de dag dicht gebleven vanwege een langdurige storing aan het koelsysteem. Zeker één zeecontainer vol vries- en versproducten moest worden weggegooid.

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn begint verkoop videoreclames op site en in app

Albert Heijn verkoopt vanaf vandaag videoreclames op zijn website en in de app. Daarnaast kunnen adverteerders ook een plek kopen op de bezorgbussen van Albert Heijn.

Picnic-wagentjes. Foto: Herbert Wiggerman

Picnic volgt prijspeil Albert Heijn op A-merkproducten

Op losse A-merkproducten hanteert Picnic tegenwoordig exact dezelfde prijs als Albert Heijn. Distrifood vergeleek op verschillende momenten 40 willekeurig gekozen A-merkproducten uit verschillende categorieën en in precies dezelfde verpakkingen en keek naar de basisprijs, zonder kortingen.

Foto: Distrifood

Honderden supermarkten sluiten vanavond eerder vanwege Oranje

De filialen van Dekamarkt, Hoogvliet en Lidl en sluiten vanavond eerder in verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal. Ook veel individuele ondernemers kiezen ervoor om vanwege Oranje hun supermarkt vanavond vroeger te sluiten dan normaal.

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn geeft gas op leveren aan zorginstellingen

Albert Heijn is begin deze maand begonnen met het uitleveren van producten aan Holland Food Service.

Foto: Flevo Campus

Albert Heijn Bun toneel van pilot met interactief protein screen

De Albert Heijn in het Columbuskwartier in Almere Poort van multifranchiser Bun was onlangs het podium voor een pilot met een zogeheten protein screen.

Voormalig voetbalster Anouk Hoogendijk en 538-dj Jordi Warners in de Heineken stoelboxen. Foto: Distrifood

EK-gadget Heineken voor honderden euro's op Marktplaats

Winnaars van de Heineken-stoelbox nemen hun toevlucht tot Marktplaats om het EK-gadget te verkopen. Terwijl het EK nog volop gaande is, staan er al 27 exemplaren op. Er worden bedragen van honderden euro's geboden.

Foto: Albert Heijn

AH stelt komende weken drie mediterrane landen centraal

Drie mediterrane landen 'krijgen' een eigen week bij Albert Heijn: Italië, Spanje en Frankrijk. Ook kunnen klanten deze zomer sparen voor zomeruitjes.

Foto: Shutterstock

Chocolade, frisdrank en olijfolie duurder bij AH, Plus en Jumbo

Frisdrank, chocolade en olijfolie stegen bij Albert Heijn, Jumbo en Plus hard in prijs. Vooral slechte oogsten zijn merkbaar op de kassabon.

Foto: Bert Jansen

Meer vlees op de barbecue, ondanks anti-vleeslobby

Barbecue-omzetten blijven stijgen. In de eerste zomer tijdens de coronacrisis (2020) werd barbecueën nog populairder dan dat het al was. Na een terugloop van de vleesomzet in de zomer van 2021 zijn burgers, spiesjes en worsten weer meer in trek. Steeds vaker liggen er plantaardige producten op de barbecue.

Marit van Egmond. foto: Diederik van der Laan

Van Egmond: Meer dan 100 Albert Heijn-winkels in Vlaanderen

Albert Heijn-ceo Marit van Egmond zegt dat Albert Heijn in Vlaanderen op termijn de grens van 100 winkels zal passeren. 'Meer dan 100 winkels komen er zeker.'

De tijdelijke vestiging van Albert Heijn Ten Have in Holten. Hier nog in aanbouw. Foto: Facebook/AH Holten

Albert Heijn Europa Have irriteert gemeente met dreigende brief

Albert Heijn Europa Have houdt de gemeente Rijssen-Holten aansprakelijk voor misgelopen inkomsten. De AH-franchiser mag de winkels op zondag niet zo lang openen als het zou willen. De gemeente is verbijsterd over de manier waarop de onderneming via een advocaat dreigt met een schadevergoeding.

Foto: Albert Heijn

Hoe supermarkten klanten van vlees naar vega sturen

Supermarkten zetten alle zeilen bij om meer plantaardige producten te verkopen. Elke formule probeert consumenten op zijn eigen wijze te bewegen om vlees wat vaker te laten staan.

Foto: Shutterstock

E-commerce in de uithoeken van Nederland: bijna overal bezorging

Wie op de Waddeneilanden woont, hoeft er niet op te rekenen dat de boodschappen worden thuisbezorgd. Verder zijn er maar weinig plekken meer waar de grootgrutters niet komen. Ook in dorpen waar de laatste supermarkt is verdwenen, brengt online boodschappen doen verlichting. Al geldt dat niet voor iedereen.