FD: Ook inval in hoofdkantoor Jumbo

FD: Ook inval in hoofdkantoor Jumbo

VEGHEL - Het hoofdkantoor van Jumbo zou ook doelwit zijn geweest van een inval. Jumbo laat in een persstatement weten dat voor zover ze weten het onderzoek zich niet richt op de formule zelf.

Een bron meldt aan het Financieele Dagblad dat er een inval is geweest in het hoofdkantoor van de supermarktketen in Veghel. Jumbo zegt in een reactie tegen Distrifood hier ‘op dit moment niets over te kunnen zeggen’.  Ook wil de formule nog geen helderheid geven over de inval van de Fiod en de politie in het huis van Jumbo-baas Frits van Eerd. ‘We doen hierover op dit moment geen mededelingen.’ Wel is er een persstatement naar buiten gebracht door de formule: 'Jumbo heeft kennisgenomen van een onderzoek dat momenteel plaatsvindt door de Fiod. Naar wij hebben begrepen richt het onderzoek zich niet op Jumbo. Wel worden er in het kader van het onderzoek vragen gesteld aan Frits van Eerd.'

Negen mensen aangehouden

Dinsdag wordt duidelijk dat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) en de politie het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd zijn binnengevallen. Dit vanwege een onderzoek rond witwassen waarin negen mensen zijn aangehouden. Het gaat om het huis van Van Eerd aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther.

Verhuisdozen bij woning

Inmiddels is duidelijk dat in deze zaak in totaal negen personen zijn aangehouden. Of Van Eerd een van de verdachten is, is echter niet duidelijk. Een verslaggever van Omroep Brabant ziet dinsdagochtend bij het huis van Van Eerd naar eigen zeggen dat er verhuisdozen naar buiten worden gebracht en dat er wordt gezocht in een auto. Ook ziet hij familieleden van de topman die naar het huis zijn gekomen.

Zware verdenkingen

Voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel gaat vanochtend tegen Goedemorgen Nederland kort in op de situatie. ‘Als staatssecretaris was ik verantwoordelijk voor de Fiod en die doen niet voor niets een inval. Dus het betekent dat er zware verdenkingen zijn en dan kan de Fiod stevig binnenkomen en dingen meenemen. Het betekent dat er serieus iets aan de hand is.’