Bieze Food Solutions brengt met Wochi Mochi ijstrend naar Nederlandse markt

Bieze Food Solutions brengt met Wochi Mochi ijstrend naar Nederlandse markt

Een balletje van squishy rijstdeeg gevuld met roomijs en een verrassende kern; een unieke en sensationele smaakcombinatie. Dat is Wochi Mochi, een merk van Bieze Food Solutions dat een wereldwijde trend naar de Nederlandse markt brengt. Grenzen vervagen nu de iced-mochi ook in Europa is ontdekt. Met name in het Verenigd Koninkrijk is de iced-mochi populair onder een jonge doelgroep.

Mochi zijn van oorsprong Japanse rijstdeegballetjes met een vulling. De vulling kan verschillend zijn, maar is meestal zoet. Klarien van Laar, Brandmanager bij Bieze Food Solutions: ‘Een populaire variatie is de iced-mochi: rijstballetjes gevuld met ijs in verschillende smaken. De verrassende kern in de Wochi Mochi zorgt voor een extra verrassing.’

Colorice your day

Het merk Wochi Mochi is kleurrijk, energiek en fun. Kenners zullen zien dat het een respectvolle knipoog is naar de kleurrijke en excentrieke Japanse street culture, waarbij er geen regels zijn voor hoe je jezelf mag uiten. Van Laar: ‘Dat is ook precies de boodschap die we met Wochi Mochi willen uitdragen: Er is zoveel te ontdekken en de mogelijkheden zijn eindeloos! We moedigen die verkenning en experimenten in welke vorm dan ook aan. Laten we het denken in hokjes vergeten en wees je kleurrijke zelf!’

Mochi vanilla strawberry en Mochi lime raspberry.
Mochi vanilla strawberry en Mochi lime raspberry.

Squishy

Wochi Mochi komt in vier varianten op de markt, die in eigen fabriek worden gemaakt: Chocolat Salted Caramel, Vanilla Strawberry, Lime Raspberry en Coconut Pineapple. Van Laar: ‘Normaal zijn mochi gemaakt van ‘sticky’ rijstdeeg. Wij maken onze mochi van squishy rijstdeeg, dat zachter is en een minder plakkerige textuur heeft; squishy dus. Omdat het ijs is bewaar je de Wochi Mochi in de vriezer. Wanneer je ze eruit haalt moet je ze even vijf minuten laten staan. Daarmee haal je het harde van de diepvries eraf, en wordt de Wochi Mochi wat zachter en squishy. Proef het na 5 minuten en je ervaart een zijdezachte sensatie.’

Bijzondere ervaring

Van Laar: ‘Het eten van Wochi Mochi blijft iedere keer weer een bijzondere ervaring. Dat begint al met die vijf minuten geduld die je moet hebben, terwijl je het liefst meteen je tanden erin wil zetten. Mensen die dit voor het eerst proeven moeten een klein drempeltje over door de nieuwe combinatie van rijst met ijs. Als ze het vervolgens vastpakken en erin knijpen valt op hoe onverwacht zacht het aanvoelt. Wanneer je dan een hap neemt, de verrassende, kleurige kern ziet en de smaak in je mond proeft, dan gaan de mondhoeken vanzelf omhoog. Het is juist dit verrassende, het kleine en het samen genieten wat dit zo speciaal maakt.’

Mochi chocolate salted caramel en Mochi coconut pineapple.
Mochi chocolate salted caramel en Mochi coconut pineapple.

Jong van geest

De doelgroep voor Wochi Mochi zijn de jongvolwassenen, of liever gezegd, mensen die jong zijn van geest en het leuk vinden om nieuwe dingen te proberen. Ideaal als dessert,
om na de maaltijd samen van te genieten. Na je sushi, je poké bowl of ander Aziatische eten past het heel mooi als nagerecht. ‘Maar het is ook een product dat ijs-snacking weer dichterbij brengt’, stelt Van Laar. ‘Wochi Mochi is klein, dus dat mag ook tussendoor. Je kunt het met wat vrienden of vriendinnen in de supermarkt halen en er direct, onderweg in het zonnetje van gaan genieten.’

Campagne

Wochi Mochi is op weg om hét kleurrijke iced-mochi merk van Nederland te worden. IJs-snacken is enorm in opkomst en daar is Wochi Mochi een mooie invulling voor. Omdat Wochi Mochi vooral een jonge doelgroep heeft zullen campagnes met name via social media lopen, en via influencers

Verkrijgbaar

Bieze Food Solutions is momenteel in gesprek met diverse retailers in Nederland en in het buitenland. Momenteel is Wochi Mochi al verkrijgbaar bij een van de flitsbezorgers (Getir) en een van de grote retailers (Albert Heijn) neemt het assortiment op vanaf week 25.

Dit artikel is gesponsord door Bieze Food Solutions; together for good food.

Foto: Distrifood

Onderzoek: Assortiment belangrijker voor groei diepvries dan prijs

Lage prijzen spelen bij diepvries een belangrijkere rol dan bij vers. Om de categorie te laten groeien zijn andere aspecten nog belangrijker, blijkt uit onderzoek van GfK/YouGov.

Maudie van den Broek, Marketing Coördinator met CEO Piet Driessen: ‘De internationale retail pikte 
Callowfit veel sneller op dan we hadden verwacht.’

Callowfit-sauzen: een gezondere en smaakvolle keuze

Bereid een smakelijke saus die er ook nog eens lekker uitziet, maar dan zónder vet, toegevoegde suikers, dierlijke producten, lactose en gluten. De meeste koks zouden lachend bedanken voor deze uitdaging, maar de Driessen Group of Companies uit Deurne zette er hun tanden in en bracht een nieuw, gezonder sausmerk op de markt: Callowfit. Na zeven jaar volharden en ontwikkelen staat het nu in meer dan veertig landen op de schappen.

A-merken zijn van oudsher de grote aanjagers van innovatie. Foto: Archief Distrifood

Zelfs prijswinnende introducties vaak snel weer uit het schap

Het aantal vernieuwende producten dat instroomt valt steeds verder stil. En van de nieuwe introducties is een groot deel binnen enkele jaren alweer verdwenen, blijkt uit onderzoek van Distrifood. Zelfs het winnen van een Wheel of Retail is geen garantie voor langdurig succes.

CJ Food's bibigo nieuwe standaard retailmarkt

CJ Food's bibigo nieuwe standaard retailmarkt

Nederlanders zijn grote liefhebbers van Koreaans eten, te midden van de wereldwijde opkomst van de Koreaanse culturele invloed. Uit gegevens blijkt dat Nederland in 2023 de op drie na grootste importeur van Koreaanse ramen en de op twee na grootste importeur van kimchi was. Dit laat zien dat Nederland een belangrijk exportpunt voor Koreaans eten in Europa is.