Bavaria 0.0 IPA wint Special Wheel Innovatie

Bavaria 0.0 IPA wint Special Wheel Innovatie
Jesse Laport maakt de winnaar bekend van de Special Wheel Innovatie.

DOETINCHEM - De eerste winnaar van een Special Wheel 2020 is bekend.

Op de laatste dag van Wheel of Retail On Air maakt Distrifood de winnaars bekend van de Special Wheels. Aan stadsdichter Jesse Laport de eer om de winnaar van de felbegeerde innovatieprijs te onthullen.

De winnaar van de Special Wheel Innovatie is…

Jury-oordeel

De Wheel-jury, bestaande uit drie vertegenwoordigers van de grootste inkooppartijen in Nederland, Jumbo, Albert Heijn en Superunie, vindt Bavaria IPA 0.0 de duidelijke winnaar. In het sterk concurrerende bierveld wist het merk zich al te onderscheiden, omdat deze 0.0-variant IPA zo goed scoort. Ook wint Bavaria omdat het met beduidend minder promotiedruk dan andere merken meer herhalingsaankopen weet binnen te halen.

Eerste reactie Bavaria

Emiel Hendrikx van Bavaria neemt de felicitaties van Peter Garstenveld, hoofdredacteur Distrifood, digitaal in ontvangst. 'Fantastisch', zegt hij. 'Hier zijn we echt heel erg blij mee.' Hendrikx benadrukt dat er veel mensen in het bedrijf hard aan hebben gewerkt om de alcoholvrije IPA op de markt te zetten. Het maakt hem trots dat het product zo goed gewaardeerd wordt. 'Ga het weekend lekker naar de winkel, het wordt prachtig weer dus zet 'm koud en proost erop!'

Over de Special Wheels

De Special Wheel-winnaars komen uit een veld van door Nielsen opgestelde genomineerde producten. Nielsen kijkt voor het opstellen daarvan naar honderden nieuwe EAN-codes in 2019 en rankt die op distributie, mate van innovatie en omzet binnen de eigen productcategorie. De jury buigt zich met de achterban, de eigen inkoopteams, over de lijst met genomineerden om tot de winnaars te komen. GfK brengt daarvoor tijdens de juryzitting een aantal relevante data in op basis van het consumentenpanel. Het gaat om data met betrekking tot herkenbaarheid, daadwerkelijke aankoop, herhalingsaankoop en mate van nieuwheid. Op deze wijze klinkt ook de stem van de consument door in de jurering.

Over stadsdichter Jesse Laport

Jesse Laport is op 11 januari 2012 benoemd tot Stadsdichter van Arnhem. Hij is gediplomeerd schrijver, dichter, performer, muzikant, acteur, redacteur, voice-over, copywriter, organisator en presentator. Laport laat naar eigen zeggen lachen en huilen, maar liever nog denken.