Nettorama vertrekt uit Leerdam

LEERDAM - Supermarktketen Nettorama vertrekt definitief uit Leerdam. De huidige winkel is veel te klein voor de formule en er is geen uitzicht op een groter pand.
Foto: Marcel van Hoorn

‘Heel jammer, maar we zijn nu al 12 jaar in gesprek met de gemeente over een nieuw, groter pand. Het is niet gelukt, op een gegeven moment is het dan einde oefening’, zegt Nettorama-directeur Harry Sulmann tegen AD. Een laatste optie, verhuizen naar het Rabobank-pand elders in Leerdam, is van tafel. Daarmee komt een einde aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe optie voor Nettorama in Leerdam. De supermarktketen heeft het huurcontract opgezegd en vertrekt half december uit de plaats.

Winkel is maar 400 vierkante meter groot

Sulmann vertelt in de krant dat zowel de supermarktketen als de gemeente lang hebben gezocht naar een nieuwe plek voor de winkel. De oppervlakte van het huidige pand is daar de belangrijkste reden voor. ‘De winkel aan de Markt is heel klein, 400 vierkante meter. Ter vergelijking: andere filialen zijn minstens 1100 vierkante meter.’ Hindernis voor het meest recente plan was de tijdelijke locatie voor Nettorama tijdens de verbouwing. Deze zou komen op een industrieterrein, maar daar trok de gemeente een streep door. Gezien het aflopen van het huurcontract op de huidige locatie was langer wachten geen optie voor Nettorama.

Personeel Leerdam wordt elders geplaatst

Sulmann: ‘We waren graag in Leerdam gebleven, maar het is einde oefening.’ Voor de werknemers van de sluitende Nettorama wordt een plek gezocht bij een andere supermarkt van de formule.

Lees ook: Harde botsing Nettorama en Plus in Gorkum