Distrifood
Distrifood
Nederland koploper online levensmiddelen

Nederland koploper online levensmiddelen

DEN HAAG - 29 procent van de Nederlanders kocht in 2017 online levensmiddelen. Daarmee is ons land voor het eerst koploper in de Europese Unie.

Nederland koploper online levensmiddelen
Foto: ANP

Tot vorig jaar was het Verenigd Koninkrijk jaar na jaar het land waar het meest online levensmiddelen werden gekocht. Gemiddeld kocht 14 procent van de consumenten in de EU online levensmiddelen.

online levensmiddelen

Bron: CBS

Vier op de vijf kocht online

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker artikelen gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair.

Online shoppen nam sterk toe

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is online winkelen sterk toegenomen in heel Europa. In 2007 deed één op de drie Europeanen dat, in 2017 was het meer dan de helft. Nederlanders en andere Europeanen kopen vooral kleren online.