Distrifood
Distrifood
Emté overgenomen door Jumbo en Coop

Emté overgenomen door Jumbo en Coop

Overnamenieuws in supermarktland: vanmorgen werd bekend gemaakt dat supermarktketen Emté door eigenaar Sligro verkocht is aan Jumbo en Coop. In totaal zal €410 miljoen gemoeid zijn met deze deal. Een reactie op de overname door BVD Advocaten.

Emté overgenomen door Jumbo en Coop

Uitgangspunt bij de verkoop is dat uiteindelijk tweederde van de Emté-business bij Jumbo en éénderde bij Coop zal worden geïntegreerd, aldus vakblad Distrifood. ‘Voor Emté-franchisenemers breekt hiermee een spannende periode aan’, merkt advocaat Erhard Koekoek op. Samen met advocaat Cornelis Klepper vormt hij vanuit BVD advocaten het franchiseteam.

Wijzigingen

‘Bij een naadloze voortzetting van het franchiseconcept kunnen de franchiserechten van de Emté-franchisenemers worden overgedragen, zonder hun expliciete instemming. Echter, in dit geval zal Jumbo bijvoorbeeld de Emté-vlag van de gevel willen en er een geelkleurige variant voor willen terughangen. Naast een naamswijziging wordt ook een conditiesysteem veelal gewijzigd. Dergelijke wijzigingen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de franchisenemers waartegen zji zich dan ook kunnen verzetten. Tekenen bij het kruisje hoeft zeker niet. Een weloverwogen verzet kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de keuze wordt gemaakt om toch niet mee over te gaan.’