nieuws

Hoogvliet verpakt tomaten in karton

Vers 1128

Hoogvliet verpakt tomaten in karton
Archieffoto: Roel Dijkstra Fotografie

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet komt met nieuwe verpakkingen voor zijn tomatenassortiment.

Bron: Hoogvliet

Samen met zijn tomatenleverancier, Harvest House, introduceert Hoogvliet schalen van karton. Met deze vervanging van de plastic schalen bespaart de keten naar eigen zeggen op jaarbasis 26.000 kilo plastic in het tomatenschap. De kartonnen schaal is nog wel ingepakt in een plastic flowpack, maar die is volgens de supermarktketen volledig recyclebaar.

Volledig recyclebaar

Ook de nieuwe schalen van karton zijn volledig recyclebaar. De verpakkingen en flowpack hebben ‘in nagenoeg alle gevallen’ een belangrijke functie voor de tomaten. Hoogvliet zegt voor ieder product samen met de leverancier te bekijken of het betreffende product verpakt of onverpakt moet worden aangeboden. Verpakkingen zijn van belang voor een optimale houdbaarheid en zorgen ervoor dat de kwaliteit van producten zo optimaal mogelijk blijft om voedselverspilling te voorkomen. ‘Door bij kwetsbare producten de verpakking en flowpack duurzamer en recyclebaar te maken, wordt de impact voor het milieu zo beperkt mogelijk gehouden.’

Biologische tomaten in bioplastic

Een halfjaar geleden maakte Hoogvliet bekend zijn biologische citroenen en biologische snacktomaatjes in volledig composteerbare verpakkingen van cellulose, suikerrietresten en bioplastic te verkopen. Hoogvliet zei de eerste reguliere supermarkt te zijn die deze duurzame verpakkingen gebruikt. De afbreekbare verpakkingen zijn ontwikkeld door groenteleverancier Eosta. Denise Smit van Hoogvliet bevestigt dat deze biologische tomaten nog steeds in bioplastic verkocht worden. Het gaat om een andere leverancier en ander product, maar beide keuzes zijn geweest om de verpakking te verduurzamen, aldus de Hoogvliet-woordvoerder.

Reageer op dit artikel