nieuws

Coop kiest vleeswaren van Beter Leven-kip

Vers 628

Coop kiest vleeswaren van Beter Leven-kip

VELP – Supermarktketen Coop heeft voortaan kipvleeswaren in het schap liggen met Beter Leven-keurmerk.

Het gaat om alle varianten kipvleeswaren van het Coop-huismerk die vanaf half november minimaal 1 ster van het Beter Leven-keurmerk hebben.

Coop: ‘Al jaren bezig met verduurzaming assortiment’

Coop is naar eigen zeggen al jaren bezig met de verduurzaming van het assortiment. Zo noemen ze zelf dat de supermarkten alleen nog eieren met het Beter Leven-keurmerk verkopen en dat al het rundvlees afkomstig is van Nederlandse Blonde d’Aquitaine runderen, met het 2 sterren Beter Leven-keurmerk.

Fairtrade-bananen en PlanetProof-zuivel

Andere voorbeelden zijn de verkoop van alleen nog fairtradebananen (mei 2018) en een duurzamer zuivelschap door de keuze voor een breed assortiment aan zuivelproducten met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ (december 2018).

Reageer op dit artikel