nieuws

Bonduelle test inzet saladerobots

Vers 1066

Bonduelle test inzet saladerobots
Foto: Twitter

PARIJS – Het Franse Bonduelle test op de thuismarkt robots die op verzoek en kant-en-klare salade kunnen bereiden.

De test wordt onder de naam Cabaletta uitgevoerd in het out-of-homekanaal, maar Bonduelle ziet voor de saladerobots ook kansen in de supermarkt. De onderneming heeft recent 50 exemplaren bijbesteld bij de Amerikaanse start-up Chowbotics. Dat bedrijf is in de VS onder de naam Sally actief is met de automatische salademakers.

Keuze uit 20 verschillende elementen

Klanten kunnen bij Cabaletta klanten uit 20 verschillende ingrediënten voor hun salade kiezen of van kant-en-klare opties gebruikmaken. De saladerobots zorgen er daarna voor dat de salade binnen 1,5 minuut vers wordt samengesteld. De kostprijs is €5,90.

Mogelijk in de toekomst plaatsing in supermarkten

‘Bonduelle wil groente voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken. Cabaletta is een innovatieve manier om voor iedereen een snelle, gezonde maaltijd mogelijk te maken’, stelt de fabrikant in antwoord op vragen van het Duitse weekblad LebensmittelZeitung. Het bedrijf ziet mogelijkheden voor de saladerobots in kantines, ziekenhuizen, supermarkten en andere locaties.

Reageer op dit artikel