nieuws

AH haalt besmet rundvlees uit schap

Vers 7610

ZAANDAM – Albert Heijn haalt per direct verse rundvleesproducten van leverancier Weidenaar uit de schappen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

AH haalt besmet rundvlees uit schap
Bron: Albert Heijn

Het gaat om drie rundvleesproducten: Waddengehakt 350 gram ongekruid, Waddensaucijs 3 stuks en Waddenburger 2 stuks. Ze hebben alle een houdbaarheidsdatum van 7-11-2019 tot en met 11-11-2019.

Salmonella in grondstof

Tijdens een reguliere kwaliteitscontrole is de salmonellabacterie aangetroffen in een grondstof van Weidenaar, zo meldt AH op zijn website. Daardoor kunnen de producten besmet zijn en mogelijk voedselinfecties veroorzaken. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen kan het eten van de rundvleesproducten gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Weidenaar ‘betreurt het feit’

Lieuwe Weidenaar, directeur van het familiebedrijf uit Dokkum, betreurt het feit dat er een bacterie gevonden is en biedt op Friesedrogeworst.nl zijn excuses aan namens het bedrijf. Bij het bericht staat zijn persoonlijke e-mailadres voor mensen die vragen hebben over de salmonellabesmetting.

‘Producten goed traceerbaar’

Verder schrijft de vleesleverancier, die de besmetting ook gemeld heeft bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, dat de producten van Weidenaar goed te traceren zijn en dat het inmiddels helder is waar de producten geleverd zijn. Alle inkopende partijen zijn op de hoogte gesteld. Behalve de drie producten die bij Albert Heijn in de schappen liggen, gaat het onder meer om peperburgers, runderhamburgers en rundergehaktstaafjes, alle met een tht van 7 tot en met 11 november 2019.

Friese droge worst

Weidenaar is een familiebedrijf met inmiddels de derde generatie aan het roer. De worstmakerij in Dokkum rookt naar eigen zeggen ‘de beroemde Friese droge worst’ op turf en eikenhout. Daarnaast verkoopt het bedrijf gemarineerd Zeeuws spek, grillworst met kaas en grove boerenleverworst uit eigen worstmakerij.

Reageer op dit artikel