nieuws

Rewe test eetbare coating op fruit

Vers 745

KEULEN – Supermarktketen Rewe test als eerste in Duitsland een eetbare coating op fruit om de houdbaarheid te verlengen. Dit wordt gezien als een belangrijk wapen tegen voedselverspilling.

Rewe test eetbare coating op fruit
Foto: Shutterstock

Rewe maakt volgens het Duitse vakblad LebensmittelZeitung gebruik van Semperfresh van AgriCoat Nature Seal. Het fruit krijgt een flinterdun laagje dat betaat uit natuurlijke suikerresten, cellulose en plantaardige olie over zich heen. Rewe gaat de laag testen bij limoenen, avocado’s, mango’s en pompelmoes. Als de test een succes is kan het een wapen zijn tegen zowel voedselverspilling als het gebruik van plastic in supermarkten.

Laagje eetbaar en goed verteerbaar

‘De coating is eetbaar en goed verteerbaar’, aldus Semperfresh. De eerste testproducten liggen inmiddels in de distributiecentra van Rewe. Het supermarktbedrijf wil kijken hoe het fruit zich tijdens het vervoer houdt en hoe de houdbaarheid wordt beïnvloedt. Na deze testfase wordt besloten of het fruit ook daadwerkelijk in vestigingen van Rewe en Penny verkocht gaat worden.

Houdbaarheid fruit moet verdubbelen

De extra laag zorgt ervoor dat er relatief weinig zuurstof bij het fruit komt, waardoor de rijpheid wordt verlengd en het rotten wordt vertraagd. De houdbaarheid zou twee keer zo lang zijn als bij gewoon fruit. De Nederlandse fruitimporteur Nature’s Pride werkt met een soortgelijk initiatief van het Amerikaanse Apeel Sciences.

Reageer op dit artikel