nieuws

Coop roept kipfilet terug om melkallergeen

Vers 641

VELP – Coop geeft een veiligheidswaarschuwing af voor zijn kipfilet gedroogde tomaat.

Coop roept kipfilet terug om melkallergeen

In de verpakking met eigenmerk Kipfilet gedroogde tomaat zit een verkeerd product: Coop gegrilde kipfilet. Dit laatste artikel bevat het allergeen melk, wat niet op de verpakking te vinden is. Het gaat om de Coop Kipfilet gedroogde tomaat 100 gram, houdbaar tot 06-11-2019. De streepjescode begint met 2391449******.

Koemelkallergie

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vraagt Coop consumenten met een koemelkallergie dringend het product niet te consumeren en terug te brengen naar hun winkel. Zij krijgen het aankoopbedrag retour.

Recall vleeswaren

De terugroepactie komt bijna drie weken na een grootschalige recall van vleeswaren, onder andere door Jumbo, Coop, Dekamarkt, Aldi, Deen en Albert Heijn. Een enorme hoeveelheid vlees en vleeswaren van fabrikant Offerman was mogelijk besmet met listeria. Bij supermarktketen Jumbo ging het om zo’n 130 vleeswarenproducten. In de afgelopen twee jaar zijn drie mensen overleden en is er een miskraam geweest als gevolg van de met listeria besmette vleeswaren. De besmetting was met geavanceerde technieken terug te leiden naar de fabriek van Offerman in Aalsmeer, zo maakte het RIVM niet veel later bekend.

Reageer op dit artikel