nieuws

Wakker Dier roept AH uit tot Liegebeest

Vers 696

Wakker Dier roept AH uit tot Liegebeest
Foto: Pierre Crom

AMSTERDAM – Actiegroep Wakker Dier heeft Albert Heijn uitgeroepen tot Liegebeest 2019. De manier waarop AH met kip omgaat blijft de organisatie een doorn in het oog.

Albert Heijn was al één van de genomineerden voor de marketingcampagne die door Wakker Dier wordt opgezet om wat door de groep als leugens op het gebied van dierenwelzijn wordt gezien. Het is niet voor het eerst dat de actiegroep AH onder vuur neemt. Ook in 2017 ging het Liegebeest al naar de marktleider.

Claim ‘meer ruimte’ voor kippen reden nominatie

Wakker Dier nomineert een aantal partijen en laat daarna het publiek stemmen. AH was genomineerd vanwege zijn kipverpakkingen waarop staat dat de dieren ‘meer ruimte’ krijgen. ‘Terwijl Albert Heijn met zestien kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft, zonder daglicht’, laat Wakker Dier weten.

Zevenduizend stemmen op Albert Heijn

19.000 mensen brachten hun stem uit, waarvan er 7000 op AH stemden. De marktleider onder de Nederlandse supermarkten heeft ook op andere manieren last van de groep die opkomt voor dierenrechten. Zo kondigde Wakker Dier eind vorige maand nog aan de komende tijd krijtgraffitit te plaatsen bij verschillende winkels van Albert Heijn. Dit maakt deel uit van de lopende campagne ‘Skip de AH-kip’ die de actiegroep voert.

Reageer op dit artikel