nieuws

Plus met varkensboer naar verantwoord vlees

Vers 831

Plus met varkensboer naar verantwoord vlees

UTRECHT – Plus gaat een eigen, gesloten ketensamenwerking aan voor verantwoorder vers varkensvlees en varkensvleeswaren. Het vlees ligt vanaf medio oktober in de Plus-winkels.

Het gaat om een samenwerking tussen de supermarktketen, leverancier Vion en veertien Nederlandse varkenshouders. Volgens Plus zorgt de korte, gesloten keten voor transparantie en krijgt de formule nieuwe mogelijkheden op het gebied van smaak, dierenwelzijn en milieu. Zo willen de partijen de milieu-impact van varkensvlees verlagen.

Plus-klant krijgt inzicht herkomst

Ook moet het de klant inzicht geven in de herkomst van het vlees. Dit is iets waar steeds meer consumenten volgens Plus behoefte aan hebben. ‘De supermarktorganisatie wil leidend zijn in het bieden van volledige transparantie voor ál haar ketens en acteren met het oog op een betere wereld voor mens, dier en milieu. Om het de consument makkelijk te maken om verantwoord boodschappen te doen, maakt Plus de keuze vaak al voor de consument door voor de hele productgroep over te stappen op een verantwoorder alternatief’, aldus de supermarktformule. Plus benoemt bijvoorbeeld dat alle bananen en de koffie, thee en cacao van het huismerk Fairtrade-gecertificeerd zijn.

‘Zo min mogelijk varkens voor Plus-vraag’

Plus en de veertien boeren streven ernaar zo min mogelijk varkens nodig te hebben om aan de vraag van de Plus-klant te voldoen. De partijen denken door de beperkte schaalgrootte al op korte termijn nieuwe stappen te kunnen zetten op het gebied van smaak en betere dierenwelzijn. De keten moet in elk geval medio oktober volledig operationeel zijn, dan verwacht Plus de eerste varkensvlees uit zijn gesloten keten te verkopen.

Persoonlijk

De ketensamenwerking krijgt een persoonlijk tintje doordat Plus ‘zijn’ varkensboeren een prominente plek geeft op zijn website. Van de andere kant stelt de boer zijn boerderij beschikbaar voor klantbezoek.

Reageer op dit artikel